Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 mai 2017 - Anul XXII, nr. 120 (6536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ziua Absolventului

Marşul absolvenţilor, urmat de o festivitate emoţionantă, la Liceul „Mihai Eminescu” Dumbrăveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 85 de elevi ai claselor a XII-a de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au sărbătorit Ziua Absolventului vineri, 18 mai 2017.

Pentru întreaga comunitate dumbrăveneană a fost zi de mare sărbătoare, absolvenţii liceului din localitate şi-au luat rămas bun, într-o manieră simbolică, de la colegi şi profesori, de la cea mai frumoasă etapă a vieţii lor: anii de liceu. Programul zilei a fost unul bine stabilit, diriginţii claselor a XII-a, organizatori ai acestei manifestări, profesoriiLăcrămioara Sava, Ionela Doncean, Gabriela Zaiţ, Petru Poenaru, au stabilit din timp toate detaliile acestei manifestări. La ora 9.30, însoţiţi de profesori, colegi şi părinţi, escortaţi de reprezentanţi ai secţiei de Poliţie din localitate, tinerii au pornit într-un Marş al absolvenţilor care a marcat începutul acestei zile importante pentru ei, şi nu numai. Traseul străbătut, din faţa Liceului Tehnologic şi până la Ateneul „Mihai Eminescu” din localitate, a constituit un prilej pentru toţi membrii comunităţii să-i admire pe cei care, prin acest marş simbolic, au vrut să demonstreze că la Dumbrăveni educaţia contează şi că tot ce au învăţat în această perioadă i-a ajutat să îşi desăvârşească personalitatea.

La Ateneu, în prezenţa unui public numeros, format din părinţi, profesori, au urcat pe scenă directoarele Mihaela Apetrei şi Adriana Duceac, primarul comunei, Ioan Pavăl, elevi, diriginţii claselor a XII-a. După o scurtă prezentare a semnificaţiei zilei realizată de directoarea adjunctă Ionela Doncean, elevii au fost pe rând strigaţi la catalog, într-o ultimă oră, simbolică, de dirigenţie.  

Chiar dacă anii de liceu le-au adus „emoţii la română” sau greutăţi „la mate”, absolvenţii au arătat că s-au format frumos în şcoală şi că sunt pregătiţi să îşi ia viaţa în propriile mâini. Cu lacrimi strecurate printre gene, tinerii şi-au arătat recunoştinţa faţă de dascălii care i-au păstorit cu drag şi dăruire în cei patru ani de liceu. Prin cuvinte simple, dar încărcate de semnificaţie, prin catrene jucăuşe sau discursuri ample, reprezentanţii celor patru clase de liceu au reuşit să trezească emoţii în sufletele celor prezenţi.

Primarul Ioan Pavăl a ţinut să precizeze că a retrăit, prin atmosfera creată, momentul propriei absolviri a liceului, a felicitat organizatorii şi le-a urat mult succes viitorilor absolvenţi.

Directoarea Mihaela Apetrei le-a spus elevilor că le doreşte să aibă un viitor strălucit, dar indiferent unde vor ajunge, să nu uite de unde au plecat şi să fie mândri de originea lor.

După intervenţiile profesorilor participanţi, a urmat sesiunea foto, iar ziua s-a încheiat cu o petrecere la care au participat elevi şi cadre didactice deopotrivă.

„Pentru că timpul <hain> nu se opreşte în loc, ci <goneşte grăbit>, iar examenul maturităţii se apropie, nu putem decât să le dorim mult succes în tot ceea ce vor face, şi, să îşi făurească cel mai frumos drum în viaţă! <Fie ca voi, dragi elevi, să fiţi mari visători! Iar dacă visaţi, să nu vă temeţi să mergeţi pe calea aleasă! Şi dacă mergeţi, să nu vă temeţi că vă împiedicaţi! Şi dacă vă împiedicaţi, nu vă temeţi să plângeţi! Ridicaţi-vă, căci nu există drum fără accidente. Daţi-vă întotdeauna o nouă şansă vouă înşivă!...> (Augusto Cury, Copii străluciţi, elevi fascinanţi)”, le-a transmis elevilor prof. Ionela Doncean, director adjunct al Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marşul absolvenţilor, urmat de o festivitate emoţionantă, la Liceul „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 2205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marşul absolvenţilor, urmat de o festivitate emoţionantă, la Liceul „Mihai Eminescu” Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei