Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mai 2017 - Anul XXII, nr. 119 (6535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Chişinău

Trupa „Birlic” a câştigat secţiunea dedicată liceenilor la Festivalul Internaţional de Teatru “Sub căciula lui Guguţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Chişinău se desfăşoară în perioada 22-29 mai Festivalul Internaţional de Teatru “Sub căciula lui Guguţă”. La competiţie participă 13 ţări: Moldova, România, Franţa, Kazahstan, Germania, China, Bulgaria, Ungaria, Lituania, Africa de Sud, Rusia, Ucraina şi Belarus, trupele invitate prezentând 25 de spectacole. La secţiunea trupe de liceu România a fost reprezentată de trupa de teatru “Birlic” din Fălticeni, formată din elevi de la Colegiul Naţional “Nicu Gane”, coordonatori preot Liviu Mihăilă şi prof. Gheorghe Dascălu.

Pe 24 mai, chiar de ziua actorului Ovidiu Cuncea, trupa de teatru din urbea de pe Şomuz a prezentat în concurs cu piesa “Harap Alb”, o punere în scenă a regizorului, actorului şi bunului prieten al birlicilor, Ovidiu Cuncea, după basmul scriitorului Ion Creangă. Evoluţia tinerilor actori fălticeneni a fost răsplătită cu Trofeul Festivalului la secţiunea Elevi de liceu şi o Diplomă pentru interpretarea modernă a folclorului românesc, aşteptările pentru un loc pe podium fiind mari, deliberarea finală a juriului internaţional pentru Trofeul Festivalul Internaţional de Teatru “Sub căciula lui Guguţă” având loc pe data de 29 mai, în cadrul spectacolului de gală.

Ediţia a IX-a a festivalului este una aniversară, dedicată mai multor evenimente: Teatrul „Guguţă” împlineşte 25 de ani de activitate, eroul Guguţă – 50 de ani, regretatul Victor Ştefaniuc – 70 de ani de la naştere, maestrul Spiridon Vangheli – 85 de ani de la naştere.

Pe scena Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă” din Chişinău mai evoluează şi trei trupe profesioniste din România, teatrele „Merlin” din Timişoara, „Ţăndărică” din Bucureşti şi „Aşchiuţă” din Piteşti, acestea fiind susţinute de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”. Deplasarea trupei „Birlic” în Republica Moldova a fost sprijinită de Asociaţia “Fălticeni Cultural”.

Evenimentul este organizat de Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă”, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Direcţia Cultură a municipiului Chişinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi alte instituţii. Spectacolele vor fi apreciate de un juriu internaţional ce îl are ca preşedinte pe actorul şi regizorul Toma Hogea, profesor la Universitatea „George Enescu” din Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupa „Birlic” a câştigat secţiunea dedicată liceenilor la Festivalul Internaţional de Teatru “Sub căciula lui Guguţă”.
 Vizualizări articol: 2220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Trupa „Birlic” a câştigat secţiunea dedicată liceenilor la Festivalul Internaţional de Teatru “Sub căciula lui Guguţă”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei