Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mai 2017 - Anul XXII, nr. 118 (6534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Comemorare

Ziua Eroilor la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, în ziua Înălţării Domnului, în organizarea Primăriei municipiului Fălticeni, Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Detaşamentului pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni şi Parohiei Grădini au fost organizate activităţi dedicate Zilei Eroilor.

Manifestările în memoria celor care au căzut pentru apărarea ţării au început la Monumentul Eroilor din Piaţa “Nada Florilor” cu un ceremonial militar şi religios. Slujba de cinstire a veteranilor de război în viaţă, dar şi a militarilor căzuţi pe câmpul de luptă şi comemorarea glorioaselor acte de eroism naţional a fost oficiată de preotul militar Cătălin Simion. Subprefectul judeţului Suceava, Silvia Boliacu, a dat citire mesajelor premierului Sorin Grindeanu şi ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan. În acordurile „Imnului eroilor”, au depus coroane primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Constantin Bulaicon din partea administraţiei publice locale, Silvia Boliacu din partea Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi consilierul judeţean Vasile Tofan din partea CJ Suceava, reprezentanţi ai Asociaţiei Veteranilor de Război, ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, ai Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni, senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Rădulescu, membri ai partidelor politice PSD, ALDE, PNL şi elevi de la şcolile gimnaziale „Ion Irimescu” şi „Ioan Ciurea” şi de la Colegiul Naţional „Nicu Gane”.

Preotul paroh Neculai Apostol, împreună cu ceilalţi preoţi slujitori, a oficiat la Monumentul Eroilor de la Cimitirul “Grădini” o slujbă în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă, după care cadre evidenţiate de la Poliţia Municipală, Detaşamentul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni şi Poliţia Locală au depus coroane de flori.

 

Lucrări de curăţenie şi întreţinere la monumente sau troiţe închinate eroilor

Asociaţia Cultul Eroilor „Regina Maria” - filiala Suceava a organizat miercuri şi joi o serie de manifestări dedicate Zilei Eroilor neamului şi sărbătorii Înălţării Domnului. Aşa cum am aflat de la prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, maistrul militar în rezervă Dumitru Davidel, în toate localităţile din judeţ unde sunt monumente sau troiţe închinate eroilor sau sunt morminte ale celor care s-au jertfit pentru ţară au fost efectuate lucrări de curăţenie şi întreţinere şi s-au plantat flori.

Asociaţia Cultul Eroilor a distribuit tuturor celor prezenţi la manifestări ultimul număr al revistei de cultură, informare şi opinie „Plăieşii”, în care sunt prezentate activităţi despre eroii neamului din Primul şi al Doilea Război Mondial, eroii evenimentelor din decembrie 1989 şi militarii căzuţi în misiune în teatrele de operaţii pentru pace şi împotriva terorismului internaţional.

 

Veteranii din Dolheştii Mari, Cetăţeni de Onoare ai comunei

Primăria Dolheşti a organizat ieri, la Monumentul Eroilor din centrul comunei, un eveniment omagial cu ocazia Zilei Eroilor, începând cu ora 10,45. După serviciul religios oficiat de un sobor de preoți din satul Dolheştii Mari, în prezenţa parlamentarilor care reprezintă zona Fălticeni, a reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, a consilierilor locali, a elevilor şi a cadrelor didactice, au fost depuse coroane de flori.

Alocuţiuni privind semnificaţia Zilei Eroilor au fost rostite de preotul Viorel Vrabie, profesoara de istorie Elena Jitariuc şi primarul comunei, Cristinel Neculai Bărculescu. Tot în acest cadru festiv a fost decernat titlul de „Cetăţean de Onoare” al comunei Dolhești veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, locuitori ai comunei Dolhești, care sunt în viaţă. Defilarea Gărzii de Onoare de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, programul literar-artistic prezentat de elevii Şcolii Gimnaziale „Hatmanul Şendrea” din Dolheştii Mari şi recitalul poetului Costel Befu au încheiat manifestările dedicate eroilor la Dolheşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Eroilor la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Eroilor la Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei