Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mai 2017 - Anul XXII, nr. 118 (6534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

Spiritul munţilor Himalaya, adus la Suceava de poetul Dan Florin Prodan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poetul Dan Florin Prodan a adus la Suceava o bucăţică din Nepal şi India. La Observatorul Astronomic al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a fost vernisată expoziţia de fotografie intitulată „Himalaya. Poeme sepia”.

Expoziţia cuprinde fotografii şi versuri inspirate de două ascensiuni solitare ale autorului pe gheţarul Indrahar (4.300 m) din Himalaya indiană şi în regiunea Anapurna, Thorung La (5.422 m), din Nepal.

Practic, fiecare fotografie este însoţită şi de câteva versuri, prin care Florin Dan Prodan încearcă să-i introducă în spiritul munţilor Himalaya pe cei care nu au avut şansa să ajungă în Asia.

„Greutatea şi frumuseţea: la un loc, dincolo de toate: darul vârfurilor, pietrele lor şi mierea bucuriei”, „printre zăpezile vârfurilor steguleţele budiste par nişte lacrimi”, sunt doar două dintre mesajele care însoţesc mărturiile foto din Himalaya.

„Himalaya este un ţinut fascinant şi cu un farmec aparte. Există o atracţie către această zonă căreia nu-i pot rezista. Totul este deosebit, iar cine nu a văzut aceşti uriaşi cu viaţă în ei are ce regreta. Cred că era datoria mea să prezint publicului sucevean imagini culese în călătoriile mele, iar dacă fotografiile le vor da şi altora impulsul de a vedea Himalaya de aproape voi avea o mulţumire aparte”, a mărturisit poetul Florin Dan Prodan.

Expoziţia poate fi vizitată gratuit în perioada 24 mai-21 iunie. O versiune a instalaţiei a mai fost deschisă publicului în lunile martie şi aprilie, în galeria Meru din Iaşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spiritul munţilor Himalaya, adus la Suceava de poetul Dan Florin Prodan.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spiritul munţilor Himalaya, adus la Suceava de poetul Dan Florin Prodan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei