Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mai 2017 - Anul XXII, nr. 118 (6534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Maricela Cobuz anunţă elaborarea proiectului de hotărâre pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a anunţat ieri că Guvernul României a elaborat un proiect de Hotărâre privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum şi înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Dieteticienilor din România, precum și pentru completarea unor anexe din Legea nr. 200 / 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

Maricela Cobuz a precizat că în prezent, normele metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului se află în curs de avizare în cadrul Ministerului, urmând a fi introduse în circuitul de avizare interministerială.

„Normele metodologice de aplicare a Legii 256/2015 reglementează modalitatea de exercitare a profesiei de dietetician cu drept de liberă practică, modalitatea de obţinere a autorizaţiei de liberă practică, formarea continuă şi asigurarea profesională. Potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului, cei care doresc să exercite profesia de dietetician sau nutriţionist se pot forma doar în instituţii de învăţământ specializate cu programe de licenţă și masterat acreditate”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a amintit că în luna martie a acestui an a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică cu privire la „Importanţa dieteticianului în sistemul de sănătate românesc”, și în același timp i-a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, cu privire la normele metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului 256/2015.

„Mă bucur să văd că intervenţiile mele susţinute în Plenul Camerei Deputaţilor vor contribui la punerea în aplicare a acestor norme, fără de care mii de studenţi nu-și pot exercita profesiile de dietetician sau nutriţionist”, a încheiat Maricela Cobuz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz anunţă elaborarea proiectului de hotărâre pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului.
 Vizualizări articol: 2133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz anunţă elaborarea proiectului de hotărâre pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei