Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mai 2017 - Anul XXII, nr. 118 (6534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Limbi străine

Interes ridicat pentru clasele cu predare bilingvă, la admiterea la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii de clasa a VIII-a care vizează un loc la liceu într-o clasă cu predare bilingvă (engleză, franceză sau germană), cu profil sportiv sau din domeniul artelor susţinîn perioada 24-27 mai testări obligatorii, care le vor permite admiterea în aceste clase.

Numărul elevilor care vor să-şi continue studiile în cadrul claselor bilingve este în continuare ridicat, creşteri ale numărului de înscrişi înregistrându-se pentru clasele de bilingv franceză, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”. 28 de locuri sunt disponibile, dintre care 14 la Matematică – informatică, bilingv franceză, şi 14 la Filologie, bilingv franceză, pentru care s-au înscris 130 de viitori liceeni.

Alţi 117 s-au înscris pentru cele 28 de locuri din clasele cu predare bilingvă în germană, care se regăsesc doar în oferta Colegiului „Petru Rareş” (14 locuri la Matematică – informatică şi 14 la Ştiinţe ale naturii). 

Pentru clasele cu predare bilingvă în engleză s-au înscris 381 de elevi.

Examenul de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă constă din două probe: proba scrisă, pentru care se acordă un punctaj maxim de 70 de puncte, şi proba orală, pentru care se acordă un punctaj maxim de 30 de puncte.

 

Examen pentru Colegiul de Artă, LPS, Seminarul Teologic, clasele pentru educatori

Cât priveşte clasele vocaţionale organizate de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, cea mai mare adresabilitate se înregistrează la clasa de arte plastice, unde sunt 48 de candidaţi şi 28 de locuri disponibile.

Conform insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, pentru specializarea muzică s-au înscris 39 de elevi, pentru arhitectură – 43 şi pentru conservare-restaurare – 22. În planul de şcolarizare al colegiului este prevăzută câte o clasă (28 de locuri) pentru fiecare specializare.

Pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava s-au înscris 102 elevi pe 56 de locuri. Aceştia sunt testaţi la educaţie plastică, educaţie muzicală, educaţie fizică şi vor susţine şi un interviu.

Pentru clasele cu profil sportiv (atletism, fotbal, handbal, lupte greco-romane, rugby şi volei) ale Liceului cu Program Sportiv Suceava, au optat 130 de elevi de clasa a VIII-a, aceştia înscriindu-se pentru susţinerea probelor de departajare.

Totodată, 19 elevi de clasa a VIII-a vor susţine examen de admitere pentru clasa de teologie din cadrul Seminarului Teologic „Mitropolit Dosoftei” Suceava, faţă de 30 în 2016.

Aceştia vor face o vizită medicală, după care vor susţine probe de aptitudini la muzică şi o testare a cunoştinţelor religioase.

Înscrişi mai sunt la clasele de bilingv polonă (38) şi la clase de ucraineană (41).

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii, candidaţii care vor obţine notă de trecere la probele de departajare nu sunt automat admişi la clasele pentru care au susţinut aceste probe. Aceştia vor fi admişi în cadrul specializării pentru care au optat după susţinerea evaluării naţionale, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interes ridicat pentru clasele cu predare bilingvă, la admiterea la liceu.
 Vizualizări articol: 2552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Interes ridicat pentru clasele cu predare bilingvă, la admiterea la liceu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei