Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mai 2017 - Anul XXII, nr. 113 (6529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Urmări

După scandalul tezelor falsificate din 2016, şcolile din Plopeni şi Salcea nu mai pot organiza examene naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Repercusiuni pentru şcolile implicare în scandalul tezelor falsificate de la evaluarea naţională din 2016, aparţinând fiului primarului din Salcea, Ilie Lungu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a anunţat că cele două unităţi de învăţământ implicate în incidentul de anul trecut, respectiv şcolile gimnaziale din Plopeni şi Salcea, nu vor mai putea organiza examenul de evaluare naţională, de la final de clasa a VIII-a, pentru o perioadă de cel puţin trei ani. Mai mult, nici persoanele implicate în scandal nu vor putea face parte din comisiile de examen sau de evaluare, potrivit metodologiei.

Potrivit Gabrielei Scutaru, inspector adjunct al IŞJ Suceava, ”şcolile Salcea şi Plopeni nu vor fi centre de examen în acest an pentru evaluarea naţională, elevii urmând să fie arondaţi la alte centre. Elevii vor fi transportaţi la cea mai apropiată unitate şcolară centru de examen, transportul lor fiind asigurat. Părinţii au fost înştiinţaţi de aceste decizii, la fel şi cele două şcoli. De asemenea, au fost trimise adrese şi la centrul care îi va primi pe elevii din cele două şcoli pentru a pregăti sălile de examen şi sistemul de supraveghere audio-video”.

Aceasta a mai explicat că, la examenele naţionale, potrivit procedurii Ministerului Educaţiei, în cazul în care se constată că sistemul de supraveghere audio-video nu funcţionează, este înştiinţată imediat comisia judeţeană, se face un proces verbal care se specifică ce se întâmplă şi se remediază pe cât de repede posibil problema.

Aceasta a mai menţionat că se asigură supravegherea de către cadre didactice, important fiind ca examenul să nu fie perturbat.

Reamintim că scandalul a izbucnit la şcoala din Salcea, după ce fiul primarului Ilie Lungu a atras atenţia obţinând notele 8,25 şi 10 la evaluarea naţională, deşi acesta a avut rezultate deloc bune la învăţătură pe parcursul gimnaziului. Ulterior, s-a constatat că ambele teze ale examenului au fost înlocuite cu unele redactate de profesorii complici, Nicoleta Zettel, la limba română, şi Mihai Gîză, la matematică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După scandalul tezelor falsificate din 2016, şcolile din Plopeni şi Salcea nu mai pot organiza examene naţionale.
 Vizualizări articol: 3407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
După scandalul tezelor falsificate din 2016, şcolile din Plopeni şi Salcea nu mai pot organiza examene naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei