Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 mai 2017 - Anul XXII, nr. 113 (6529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprovizionare

DSP Suceava a primit 2.400 de doze de vaccin antirujeolic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit, ieri, 2.400 de doze de vaccin împotriva rujeolei (ROR), pe care le va repartiza, săptămâna viitoare, medicilor de familie care au epuizat stocul. În judeţ, la cabinetele medicilor de familie mai există încă aproximativ 3.000 de doze, astfel încât necesarul pentru această perioadă este asigurat.

Cerinţele de vaccin ROR în judeţul Suceava sunt mai mari faţă de anii precedenţi, pe de o parte pentru că a crescut adresabilitatea, conform directorului adjunct al DSP, dr. Cătălina Zorescu, iar pe de altă parte pentru că aici se derulează o campanie suplimentară de vaccinare împotriva rujeolei, impusă de Ministerul Sănătăţii ca măsură pentru limitarea extinderii epidemiei care a început în România, în a doua jumătate a anului trecut, în vestul ţării. În cadrul campaniei, lunar sunt vaccinaţi aproximativ 150 de copii, numărul copiilor imunizaţi fiind de circa 7.000. Ultimul caz de rujeolă din judeţul Suceava a fost confirmat de DSP la 1 decembrie 2016, pe parcursul anului trecut fiind înregistrate 60 de cazuri de rujeolă, din care şapte doar în luna noiembrie.

După ce Suceava a fost desemnat de Ministerul Sănătăţii drept ”judeţ barieră” la sfârşitul anului trecut, DSP a iniţiat campania de recuperare la vaccinare a copiilor cu vârste între 9 luni şi 9 ani.

Conform procedurilor, vaccinul ROR nu poate fi achiziţionat din farmacii, singura sursă de aprovizionare fiind Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică - medici de familie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava a primit 2.400 de doze de vaccin antirujeolic.
 Vizualizări articol: 1713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP Suceava a primit 2.400 de doze de vaccin antirujeolic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei