Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mai 2017 - Anul XXII, nr. 112 (6528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Gest

Protoieria Fălticeni a organizat un pelerinaj la mănăstiri pentru copii din Fălticeni care provin din familii aflate în dificultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Protoieria Fălticeni a organizat o excursie de o zi, la mănăstirile Humor, Moldoviţa şi Voroneţ, pentru un grup de 46 elevi din clasele II – VII, cu posibilităţi materiale precare, orfani, abandonaţi, ori lăsaţi în grija bunicilor. Excursia s-a desfăşurat marţi, 16 mai, şi a  fost posibilă în urma parteneriatului încheiat între Protoieria Fălticeni, Ocolul Silvic „Silva Bucovina”, reprezentant ing. Rareş Hrestic, şi S.C. Romfour SRl, reprezentată de Andi Stan cu Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu”. În acest pelerinaj copiii au fost însoţiţi de învăţătoarele Elena Melinte şi Elena Brăneanu, iar din partea Protoieriei Fălticeni de preotul Georgian Rotar.

Înainte de plecare, P.C. Pr. Protoiereu Adrian Dulgheriu le-a explicat copiilor ce înseamnă un pelerinaj, regulile de comportament pe care trebuie să le respecte pe perioada călătoriei şi atunci când vizitează obiective religioase, i-a binecuvântat şi le-a urat călătorie plăcută care să le aducă roade duhovniceşti.

„Tinerii sunt mereu entuziasmaţi şi dornici de a descoperi locuri impresionante încărcate de istorie, credinţă şi tradiţie. Această acţiune a avut menirea să aducă un strop de bucurie plină de speranţă acestor copii care nu au posibilităţi materiale şi ocazii de a vizita aceste locuri. Sperăm din toată inima că vom reuşi să mai organizăm astfel de acţiuni”, a declarat P.C. Pr. Protopop Adrian Dulgheriu la întoarcerea din călătorie a micilor pelerini.

Pelerinajul a început la Mănăstirea Humorului, vechea vatră monahală întemeiată în secolul al XVI-lea de logofătul moldovean Toader Bubuiog, în timpul domnitorului Petru Rareş. Maica Ana i-a primit cu multă căldură, explicându-le copiilor scenele biblice şi tablourile votive din interiorul şi exteriorul bisericii, culoarea predominantă a picturii fiind roşu, care pune în valoare fresca Moldovei medievale. Călătoria a continuat cu vizitarea Mănăstirii Moldoviţa, ce datează încă din timpul domniei lui Alexandru cel Bun, care era bunicul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Maica Teodora a făcut o mică incursiune în timp prezentând principalele momente istorice legate de această străveche mănăstire, dar şi odoarele de preţ care se află în incinta muzeului mănăstirii. Maica a răspuns întrebărilor adresate de copiii ce au fost interesaţi de modul de restaurare a icoanelor şi a picturii în general. Ultima oprire a fost la ctitoria voievodală a domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, Mănăstirea Voroneţ. Aici micii pelerini au aflat despre albastrul de Voroneţ. Farmecul mănăstirilor vizitate şi frumuseţea locurilor şi a naturii în general i-a încântat pe copii şi pe cei care i-au însoţit în acest pelerinaj. Protoieria Fălticeni le-a oferit o masă caldă şi au organizat jocuri şi plimbare în zona Voroneţului.

„Mulţumim Protoieriei Fălticeni şi în special părintelui protopop Adrian Dulgheriu pentru bunăvoinţa arătată acestor copii şi organizarea acestei excursii binevenite. Mulţumim şi părintelui Georgian pentru răbdarea şi învăţăturile adresate copiilor pe parcursul acestei excursii. Este o bună iniţiativă şi sperăm, ca pe viitor, mult mai mulţi copii să beneficieze de acest tip de activităţi”, a precizat înv. Elena Melinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protoieria Fălticeni a organizat un pelerinaj la mănăstiri pentru copii din Fălticeni care provin din familii aflate în dificultate.
 Vizualizări articol: 1967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Protoieria Fălticeni a organizat un pelerinaj la mănăstiri pentru copii din Fălticeni care provin din familii aflate în dificultate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei