Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mai 2017 - Anul XXII, nr. 112 (6528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Patru firme sucevene au fost amendate de ITM pentru că aveau muncitori la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru firme sucevene au fost sancţionate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava pe motiv că aveau muncitori fără forme legale de angajare. Șeful ITM Suceava, Romeo Butnariu, a precizat că la cele patru firme au fost găsite şase persoane care nu aveau contracte de muncă. Romeo Butnariu a mai precizat că în cursul lunii aprilie a.c., inspectorii de muncă suceveni au efectuat 297 de controale, din care 203 în domeniul relaţiilor de muncă şi 94 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. El a arătat că pentru toate deficienţele constatate, ITM Suceava a aplicat 115 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 38.500 de lei.

Romeo Butnariu a declarat că în domeniul relaţiilor de muncă, în urma celor 203 controale au fost date 29 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 34.500 de lei.

Pe parcursul lunii aprilie, inspectorii ITM Suceava au depistat 95 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care opt persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii şi 81 de persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal. La acestea se adaugă cele şase persoane depistate fără forme legale de angajare, cele patru firme fiind sancţionate cu suma de 20.000 de lei.

În acelaşi timp, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM Suceava au efectuat 94 de controale, fiind aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 4.000 lei.

Romeo Butnariu a precizat că principalele deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se referă la neefectuarea controlului medical periodic, nestabilirea atribuţiilor lucrătorilor, lipsa autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă sau  nedesemnarea lucrătorilor pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor;

Pe de altă parte, Butnariu a precizat că la începutul lunii mai 2017, în judeţul Suceava erau înregistrate 124.901 de contracte individuale de muncă active, din care 117.394 pe durată nedeterminată şi 7.507 pe durată determinată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru firme sucevene au fost amendate de ITM pentru că aveau muncitori la negru.
 Vizualizări articol: 5698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru firme sucevene au fost amendate de ITM pentru că aveau muncitori la negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei