Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mai 2017 - Anul XXII, nr. 110 (6526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV

Specialist în domeniul educaţiei emoţionale, la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 12-28 mai, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii din Suceava este gazdă pentru un specialist Fulbright, dr. John Liptak, de la Universitatea Radford din SUA, care va coordona programul „Enhancing Social-Emotional Competence through Education”, derulat cu studenţii de la programul de masterat Consiliere Şcolară şi Educaţie Emoţională. Dr. John Liptak vizitează universitatea suceveană în contextul Programului Fulbright Specialist, susţinut de Comisia Fulbright din România.

Potrivit conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi, decanul facultăţii, „având expertiză în domeniul consilierii şi al dezvoltării curriculare pentru promovarea inteligenţei emoţionale, specialistul Fulbright va contribui la realizarea obiectivelor facultăţii, de a optimiza continuu oportunităţile de învăţare deschise studenţilor, dar şi de a întâmpina o nevoie a comunităţii educaţionale de formare într-o arie sensibilă cum este cea a educaţiei emoţionale”.

Dr. John Liptak va propune un program intensiv de formare pentru studenţii de la masterat, va susţine workshopuri pentru cadrele didactice ale facultăţii, va coordona acţiuni de dezvoltare curriculară în domeniul educaţiei emoţionale, pentru ca, în final, beneficiarii să fie elevii din învăţământul preuniversitar.

„Programul de training propus studenţilor îi va abilita să construiască oportunităţi de învăţare socială şi emoţională pentru elevii din şcoli printr-un curriculum specializat, să evalueze eficienţa unui astfel de curriculum şi să continue extinderea lui. Curriculumul va conţine seturi de materiale destinate dezvoltării inteligenţei emoţionale interpersonale şi intrapersonale care îi va sprijini pe elevi să dezvolte abilităţi de viaţă necesare succesului personal şi profesional”, a mai arătat Adina Colomeischi.

Studenţii îşi vor îmbunătăţi abilităţile profesionale ca formatori în domeniul educaţiei emoţionale şi vor exersa noi abordări referitoare la implementarea unui curriculum care are în centru promovarea abilităţilor de viaţă.

În această perioadă, la nivelul universităţii vor fi organizate două conferinţe susţinute de dr. John Liptak, care vor avea ca teme rolul inteligenţei emoţionale în activitatea profesională şi promovarea inteligenţei emoţionale în şcoală. Conferinţele se adresează studenţilor şi cadrelor didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar şi vor avea loc în Aula din corpul E al USV, fiind integrate în manifestările mai ample ale evenimentului Zile şi Nopţi Studenţeşti, ediţia 2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specialist în domeniul educaţiei emoţionale, la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.
 Vizualizări articol: 1733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Specialist în domeniul educaţiei emoţionale, la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei