Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 mai 2017 - Anul XXII, nr. 107 (6523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Copiii de la Grădiniţa „Lizuca” au mers la primărie să ceară o centrală termică nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşcolarii din grupa mijlocie de la Grădiniţa “Lizuca” din Fălticeni, coordonaţi de educatoarea Doiniţa Bălan, au mers vineri, 12 mai, la Primăria municipiului Fălticeni, pentru a se întâlni cu primarul Cătălin Coman. Copiii i-au solicitat edilului o centrală nouă la instituţia de învăţământ preşcolar pentru că în iarna 2016-2017 au simţit frigul.

Educatoarea Doiniţa Bălan i-a spus primarului Coman: “Până acum dumneavoastră aţi fost musafirul nostru. Anul acesta am venit noi să vă vizităm şi să cerem autorităţilor să ne ajute în procesul de educaţie. Anul trecut, când ne-aţi vizitat, ne-aţi promis un steag al României şi amenajarea unei treceri de pietoni în faţa grădiniţei. Până la sfârşitul zilei aţi adus steagul şi a doua zi a apărut trecerea de pietoni. Pentru că sunteţi alături de noi, primiţi o diplomă de excelenţă din partea copiilor, iar în semn de respect pentru tot ceea ce aţi făcut, v-am compus un cântecel. Dar, domnule primar, avem o cerinţă faţă de oficialităţi. Noi vrem o centrală termică”.

„Pentru că în iarnă ne-a fost frig deoarece centrala noastră este bătrână, ajutaţi-ne cu o centrală”, au spus la unison copiii.  

Primarul Cătălin Coman le-a promis copiilor, părinţilor şi bunicilor care i-au însoţit că solicitarea celor mici va fi supusă Consiliului Local şi în mod sigur va fi aprobată cu unanimitate de voturi. Edilul i-a invitat pe cei mici în Sala de şedinţe „Iorgu Radu”, unde i-a servit cu dulciuri. Copiii s-au bucurat deoarece pentru puţin timp s-au putut aşeza pe fotoliul de primar sau pe scaunele consilierilor locali, spunând că le-ar plăcea să ia decizii care îi privesc pe cei mici.

Vizita la primăria fălticeneană s-a făcut în contextul în care, în perioada 8-14 mai, la nivel mondial se desfăşoară Campania Globală pentru Educaţie, proiect care beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi este susţinut de aproximativ 90 de coaliţii naţionale - formate din organizaţii neguvernamentale, organizaţii ale comunităţii, sindicate ale profesorilor, asociaţii ale părinţilor şi grupuri de protecţie a drepturilor copilului, dar şi de reţele şi organizaţii regionale şi internaţionale. Sub sloganul ”Împreună pentru educaţie!”, Campania Globală pentru Educaţie din acest an doreşte să le reamintească autorităţilor din întreaga lume că promisiunile asumate de state trebuie respectate, iar educaţia gratuită şi de calitate pentru toţi copiii este una dintre aceste promisiuni (Obiectivul 4 de Dezvoltare Durabilă al Agendei 2030 a Naţiunilor Unite). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii de la Grădiniţa „Lizuca” au mers la primărie să ceară o centrală termică nouă.
 Vizualizări articol: 3122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Copiii de la Grădiniţa „Lizuca” au mers la primărie să ceară o centrală termică nouă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei