Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mai 2017 - Anul XXII, nr. 105 (6521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

PSD contestă caietul de sarcini întocmit de Primăria Suceava pentru serviciul de salubrizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni contestă caietul de sarcini pregătit de Primăria Suceava pentru licitaţia care va fi organizată pentru atribuirea serviciului de salubrizare menajeră în municipiul reşedinţă de judeţ. Preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că social-democraţii din Consiliul Local au o abordare constructivă pentru Suceava în privinţa acestui subiect şi, cu toate acestea, sunt acuzaţi că se opun salubrizării. „Consilierii locali ai PSD nu s-au opus proiectului de salubrizare modernă, dimpotrivă, l-au votat în unanimitate. Consilierii locali ai PSD s-au opus unui caiet de sarcini făcut de specialiştii primarului Ion Lungu şi ai viceprimarului Lucian Harşovschi”, a spus Dan Ioan Cuşnir. El a arătat că cei doi au anunţat că acest caiet de sarcini este făcut după modelele din Bistriţa, Baia Mare, Cluj sau Bucureşti, însă în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Cuşnir a explicat că la Cluj-Napoca, prin caietul de sarcini pentru salubrizare se solicită maşini conform normelor UE, adică produse după anul 2008, în timp ce la Suceava se solicită autocompactoare conform RAR, ceea ce înseamnă că maşinile pot să fie şi foarte vechi. „Apoi, la Baia Mare, Bistriţa şi în sectoarele 3, 4 şi 5 din Bucureşti se solicită autocompactoare noi pentru că durata contractului este de 12 ani, iar maşinile se amortizează în zece ani. La Suceava durata contractului va fi tot 12 ani, dar cu maşini vechi, deja uzate fizic. Pe de o parte ne batem cu pumnul în piept că aducem, pe banii sucevenilor, autobuze electrice pentru că nu poluează, dar pe viitorul operator de salubritate îl lăsam să mai polueze aerul încă 12 ani cu maşini vechi. Deci se pare că vrem un oraş ecologic, dar cu maşini de gunoi vechi”, a mai declarat liderul PSD Suceava.

Dan Ioan Cuşnir a mai spus că în alte oraşe se solicită prin caietul de sarcini maşini de gunoi cu grad de compactare de 1 la 6, în timp ce la Suceava nu se specifică aceste solicitări. „Să fie această prevedere pentru că acest caiet de sarcini este făcut cu dedicaţie pentru cineva care are autocompactoare cu grad de compactare mic. Asta ar însemna mai multe drumuri la groapa de gunoi, adică mai puţină eficienţă şi mai multă poluare. Și se pare că primarul Ion Lungu se joacă în continuare cu banii şi cu sănătatea sucevenilor”, a mai spus Dan Ioan Cuşnir cu privire la modul în care ar trebui întocmit caietul de sarcini pentru serviciul de salubrizare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD contestă caietul de sarcini întocmit de Primăria Suceava pentru serviciul de salubrizare.
 Vizualizări articol: 1803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD contestă caietul de sarcini întocmit de Primăria Suceava pentru serviciul de salubrizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei