Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mai 2017 - Anul XXII, nr. 105 (6521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eficient şi economic

Iluminat modern, în 22 de unităţi şcolare din Suceava, cu fonduri elveţiene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clădirile a 22 de unităţi şcolare din municipiul Suceava vor fi dotate cu instalaţii moderne de iluminat, cu LED, mai eficiente şi economice decât cele clasice.

Investiţia va fi făcută de Primăria Suceava, din economiile făcute la implementarea proiectelor pentru care a atras fonduri elveţiene în valoare de peste opt milioane de euro, cel mai valoros fiind cel de modernizare a iluminatului public din întreg oraşul.

„Am avut discuţii la Ministerul Dezvoltării cu ministrul secretar de stat Sirma Caraman, care coordonează proiectul de iluminat public pe fonduri elveţiene. Ni s-a aprobat ca suma de 10.896.159 de lei, economii din proiectul mare pe iluminat public, să o folosim la modernizarea iluminatului public la unităţi şcolare. Suma respectivă va fi folosită la 22 de unităţi şcolare din municipiul Suceava, dintre care 11 colegii şi o postliceală, precum şi zece şcoli gimnaziale.

Cei mai mulţi bani merg către Colegiul Tehnic <Alexandru Ioan Cuza>, care are cele mai multe corpuri de clădiri, Colegiul Tehnic <Petru Muşat>, precum şi la Colegiul Naţional de Informatică <Spiru Haret>.

Urmează să facem contract adiţional celui pe fonduri elveţiene, să punem iluminat performant şi ieftin la şcolile din municipiul Suceava, mai ales că plata utilităţilor este achitată tot de către primărie”, a precizat edilul sucevean.

Cele trei proiecte pentru care municipalitatea suceveană a obţinut finanţare elveţiană nerambursabilă de 85% vizează măsuri de reducere a consumului de energie electrică, eficientizarea folosirii energiei şi reducerea poluării, prin înlocuirea iluminatului public clasic cu lămpi LED, dotarea primăriei cu autovehicule şi autospeciale electrice, biciclete electrice, iar acum, cu un sistem mai eficient de iluminat în unităţile de învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iluminat modern, în 22 de unităţi şcolare din Suceava, cu fonduri elveţiene.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iluminat modern, în 22 de unităţi şcolare din Suceava, cu fonduri elveţiene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei