Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mai 2017 - Anul XXII, nr. 105 (6521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Senat

Ilie Niţă susţine iniţiativa Guvernului de a sprijini primăriile cu proiecte europene întârziate sau în blocaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul ALDE de Suceava, Ilie Niţă, a anunţat că va susţine iniţiativa Guvernului României de a veni în sprijinul primăriilor care au proiecte europene întârziate sau care s-au aflat în blocaj. Președinte al comisiei pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare din Senatul României, Ilie Niţă a precizat că a susţinut și a votat avizarea favorabilă a proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 27/2017 pentru adoptarea unor măsuri fiscal - bugetare.

Ilie Niţă a explicat că proiectul de lege are ca obiect instituirea unor măsuri potrivit cărora unităţile administrativ-teritoriale pot solicita din contul curent al Trezoreriei Statului împrumuturi din venituri din privatizare în limita sumei de 500.000 de lei pentru asigurarea prefinanţării şi/sau cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile din perioada 2014 - 2020, inclusiv pentru cheltuieli neeligibile asociate proiectelor. El a explicat că unităţile administrativ-teritoriale pot contracta împrumuturile locale numai dacă la data depunerii documentaţiei nu prezintă restanţe la împrumuturile contractate anterior din veniturile din privatizare.

Senatorul ALDE Suceava a precizat că această soluţie legislativă are în vedere, în principal, măsuri pentru a limita sau evita riscul de neperformanţă al proiectelor finanţate prin împrumuturi acordate de către trezoreria statului. „Având în vedere aceste aspecte, precum şi necesitatea atingerii priorităţii majore a Guvernului de a spori absorbţia fondurilor europene, în vederea creării spaţiului fiscal şi a susţinerii creşterii economice, precum şi timpul scurt rămas pentru finalizarea implementării proiectelor, a fost necesară crearea unui mecanism de sprijinire a finanţării autorităţilor administraţiei publice locale pentru a permite implementarea proiectelor, precum şi deblocarea stagnării investiţiilor aflate în curs”, a explicat Ilie Niţă. El a subliniat că prin aceste măsuri se urmărește sprijinirea implementării proiectelor de către autorităţile publice locale care au înregistrat întârzieri sau care s-au aflat în blocaj, ca urmare a lipsei de resurse financiare în bugetele locale, pentru a asigura cota de 2% confinanţare proprie, sau pentru a asigura cheltuielile neeligibile. Ilie Niţă a arătat că astfel vor fi deblocate şi 49 de proiecte nefuncţionale care își continuă derularea până la data de 31 decembrie 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Niţă susţine iniţiativa Guvernului de a sprijini primăriile cu proiecte europene întârziate sau în blocaj.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilie Niţă susţine iniţiativa Guvernului de a sprijini primăriile cu proiecte europene întârziate sau în blocaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei