Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mai 2017 - Anul XXII, nr. 105 (6521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Hora Bucovinei va avea loc în această duminică în fosta tabără de la Bucşoaia, din Frasin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia de anul acesta a Horei Bucovinei va avea loc duminica aceasta în fosta tabără Bucşoaia, din oraşul Frasin. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, şi Primăria Frasin, iar deschiderea oficială va avea loc în jurul orei 13:00. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să-i invite pe sucevenii din întreg judeţul să participe în număr cât mai mare la Hora Bucovinei, precizând că ediţia de anul acesta va fi organizată altfel. El a explicat că toţi participanţii vor fi invitaţi să danseze în horă. „În primul rând vreau să spun că îi aştept pe suceveni să vină în număr cât mai mare la acest eveniment, care în urmă cu zece ani pornea tot la Frasin, la iniţiativa mea. Este un eveniment care a evoluat frumos, e un mod plăcut de întâlnire a gospodarilor din judeţul Suceava şi nu numai. Și trebuie spus că Hora Bucovinei a devenit un punct de atracţie şi pentru turişti, dar şi un eveniment care a depăşit alte evenimente consacrate, cum e şi Hora de la Prislop”, a declarat Gheorghe Flutur. El a arătat că i-a îndemnat pe primarii suceveni să discute cu oamenii care vor fi prezenţi la Hora Bucovinei şi să-i roage să vină la evenimentul de duminică îmbrăcaţi în costume populare. Șeful administraţiei judeţene a explicat că trăsurile trase de cai şi gospodarii îmbrăcaţi în costume populare vor intra în tabăra de la Bucşoaia pe intrarea principală, pentru o paradă prin faţa spectatorilor, după care atelajele şi caii vor fi conduşi pe un culoar într-o zonă special amenajată în partea din spate a platoului pe care se va desfăşura Hora Bucovinei.

„În timpul evenimentului, trei fanfare din judeţul Suceava îi vor îndemna pe spectatori să înceapă Hora Bucovinei. Publicul va fi chemat să danseze, pentru că din acest motiv evenimentul se cheamă Hora Bucovinei, pentru a dansa cât mai multă lume”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că pe platoul fostei taberei Bucşoaia vor fi deschise mai multe stâne tradiţionale, de unde cei prezenţi vor putea degusta produse de stână, iar în spaţii special amenajate vor fi expoziţii de animale. La Hora Bucovinei vor participa şi meşteri populari din judeţ, dar şi membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina”, standurile acestora urmând să fie amenajate pe marginea culoarului de intrare în tabără.

Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că spectacolele vor începe cu Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, cu un recital sub bagheta noului dirijor, şeful administraţiei judeţene afirmând că spectatorii vor avea parte de mai multe „surprize interesante” în repertoriul de cântece al ansamblului.

Printre invitaţii care vor susţine spectacole la Hora Bucovinei se numără şi taragotistul Adi Neamţu, invitaţi din Ardeal, dar şi ansambluri şi interpreţi de muzică populară din judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hora Bucovinei va avea loc în această duminică în fosta tabără de la Bucşoaia, din Frasin.
 Vizualizări articol: 6265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Hora Bucovinei va avea loc în această duminică în fosta tabără de la Bucşoaia, din Frasin3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei