Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mai 2017 - Anul XXII, nr. 105 (6521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Florin Cristescu: Colecta de fonduri pentru echipa Foresta Suceava este o umilinţă la adresa jucătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul mare fotbalist sucevean Florin Cristescu, actual consilier local PSD, consideră că iniţiativa de a organiza o colectă de fonduri pentru salvarea echipei de fotbal Foresta Suceava, anunţată de primarul Ion Lungu, reprezintă o umilinţă la adresa jucătorilor. Într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o împreună cu liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, Florin Cristescu a declarat că „este dureros” ca în 2017 să fie organizată o colectă în rândul comunităţii locale pentru o echipă de fotbal.

„Mă doare sufletul. Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Şi de ce am ajuns în această situaţie? Probabil şi că nu s-au îndeplinit anumite lucruri din proiectul dintre primărie şi echipa de fotbal, dar important este cum putem să rezolvăm această situaţie”, a spus Cristescu, făcând referire la faptul că Foresta Suceava riscă să fie desfiinţată din cauza datoriilor pe care clubul le are la bugetul de stat. El a adăugat că probabil nu se va schimba nimic cu soarta echipei Foresta Suceava şi că aceasta se va desfiinţa, considerând că suma strânsă din colecta publică, de 2.650 de lei, este mai mult decât insuficientă, în condiţiile în care datoriile echipei sunt de aproximativ 300.000 de lei.

Florin Cristescu s-a întrebat ce se va întâmpla şi cu „viitorul copiilor noştri”, al celor care au muncit pentru a ajunge la performanţă şi şi-au fixat ca obiectiv să joace la o echipă din Liga a II-a. „Probabil că aceşti copii vor pleca, cum au făcut şi alţii. Din păcate în Suceava echipele de fotbal se desfiinţează la foc automat. Acum ar fi cea de-a şasea echipă de fotbal din Suceava care se desfiinţează”, a mai spus fostul mare fotbalist. El a arătat că după desfiinţarea Forestei, o nouă echipă de fotbal a Sucevei ar trebui să înceapă să joace din Liga a V-a, şi teoretic ar mai fi nevoie de minimum 4-5 ani pentru a reveni în Liga a II-a. Consilierul PSD a subliniat că o soluţie pentru sporturile din Suceava, nu numai pentru fotbal, ar fi de a se construi „pe o structură puternică”, explicând că este extrem de important să existe o preocupare pentru sprijinirea copiilor care vor să facă performanţă în sport. În acelaşi timp, el a atras atenţia şi asupra stării în care se află infrastructura sportivă din municipiul Suceava, plecând de la degradarea stadionului Areni sau de la lipsa oricărei investiţii la stadionul din cartierul Iţcani.

 

Florin Cristescu propune o dezbatere publică în care firmele să fie rugate şi îndemnate să achiziţioneze mai multe bilete sau abonamente pentru meciurile Forestei de pe teren propriu

Pe de altă parte, Florin Cristescu a oferit şi o soluţie care ar putea să asigure fondurile necesare achitării datoriilor pe care le are în prezent Foresta Suceava. Cristescu a propus ca Primăria Suceava să organizeze o dezbatere publică la care să fie invitaţi agenţi economici pentru a-i ruga şi a-i îndemna să achiziţioneze bilete sau abonamente la meciurile Forestei de pe terenul propriu. El consideră că astfel s-ar asigura şi fondurile necesare, iar tribunele stadionului ar fi din nou pline la meciurile Forestei Suceava. Consilierul PSD şi-a exprimat speranţa că până săptămâna viitoare vor fi achitate datoriile pe care le are Foresta, el precizând că după acest moment ar trebui să fie realizată o strategie extrem de serioasă pentru a continua activitatea clubului.

Prezent în aceeaşi conferinţă de presă, liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a ţinut să amintească formaţiile de fotbal sucevene care au dispărut, respectiv Foresta Fălticeni, Bucovina Suceava, Şoimii Bucovina Suceava, Cetatea Suceava, Rapid Suceava şi acum Foresta Suceava.

Pe de altă parte, Dan Ioan Cuşnir a spus că Ion Lungu „pozează acum în salvatorul echipei de fotbal a Sucevei”, însă pentru colectă a donat doar 1.000 de lei, „adică jumătate din suma plătită pentru un ou pascal pe care primăria l-a achiziţionat anul acesta”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Cristescu: Colecta de fonduri pentru echipa Foresta Suceava este o umilinţă la adresa jucătorilor.
 Vizualizări articol: 3197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florin Cristescu: Colecta de fonduri pentru echipa Foresta Suceava este o umilinţă la adresa jucătorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei