Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mai 2017 - Anul XXII, nr. 103 (6519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gânduri

De Ziua Europei, Flutur aminteşte că prioritatea trebuie să fie accelerarea absorbţiei fondurilor europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cei zece ani de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România a făcut progrese importante pe linia dezvoltării, iar schimbările aduse comunităţilor locale şi regionale odată cu aderarea la UE au fost extrem de benefice. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, în contextul în care marţi, 9 mai, se sărbătoreşte Ziua Europei - 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană. ”Ziua de 9 mai nu este doar ziua în care s-a născut proiectul european, este şi o zi a voinţei de solidaritate, ziua unei Europe unite care s-a consolidat de-a lungul timpului ca o unitate în diversitate”, a spus Flutur.

În acest context, şeful administraţiei judeţene apreciază că rolul politicienilor şi al celor din administraţia publică este ca pe lângă structurile Uniunii Europene să implementeze proiecte prin care să se dezvolte fiecare comunitate, subliniind că dacă e să existe o urgenţă, aceea ar fi accelerarea absorbţiei fondurilor europene şi eliminarea decalajelor între regiuni.

”Consider ca prioritare proiectele referitoare la prevenirea inundaţiilor, proiectele pentru şcoli în vederea obţinerii autorizaţiilor ISU şi sanitare, crearea de submăsuri noi în cadrul programelor existente, domenii pentru care sunt foarte multe solicitări. Amintesc aici de infrastructura de turism, clădirile de patrimoniu, Programul Operaţional Comun România-Ucraina, identificarea de soluţii pentru finanţarea oraşelor mici, monoindustriale cu bani europeni, şi finalizarea ghidurilor solicitantului”, a explicat Flutur.

El aşteaptă ca Guvernul să urgenteze proiectul de cadastrare a României, altfel existând riscul ca fermierii să nu-şi mai poată primi subvenţiile. Gheorghe Flutur a mai spus că este necesară iniţierea unor discuţii între Guvern şi beneficiarii fondurilor europene pentru a identifica soluţiile de eliminare a blocajelor în absorbţia fondurilor europene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De Ziua Europei, Flutur aminteşte că prioritatea trebuie să fie accelerarea absorbţiei fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 1545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
De Ziua Europei, Flutur aminteşte că prioritatea trebuie să fie accelerarea absorbţiei fondurilor europene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei