Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mai 2017 - Anul XXII, nr. 102 (6518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Stagiu

Experienţă europeană prin formare profesională pentru elevii de liceu şi cadrele didactice din Fălticeni şi Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe cadre didactice din învăţământul liceal au participat, în perioada 27 martie – 7 aprilie, la un stagiu de formare în Italia, în cadrul proiectului având ca temă „Metode active de predare a disciplinelor tehnologice în VE”, finanţat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Mobilităţi Staff.

Mobilitatea a fost implementată de consorţiul format din trei unităţi VET (Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni şi Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca), ca organizaţie de trimitere, şi de organizaţiile de primire italiene, care au fost şcoli VET din Palermo, Sicilia, Istituto tecnico per il turismo „Marco Polo” şi ITI „Vittorio Emanuelle III”.

Au participat profesori ingineri, profesori de limbi străine şi profesori de TIC de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” (prof. dr. Daniel Maftei, prof. Florentina Crăciun, prof. Bogdan Dumitriu şi prof. Simona Liliana Manole), de la Colegiul „Vasile Lovinescu” (prof. Carmen Pintilie, prof. Ramona Dănilă şi prof. Cristinel - Petrică Acatrinei-Vasiliu) şi de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca (director adjunct, prof. Cristina Drehuţă, prof. Adina-Lăcrămioara Tudose şi prof. Cristina Muşilă).

Cei zece profesori participanţi au dobândit cunoştinţe necesare pentru îmbunătăţirea nivelului de competenţe privind cunoaşterea şi înţelegerea metodelor şi instrumentelor de predare şi învăţare a disciplinelor tehnice şi modulare, dezvoltarea abilităţilor specifice din domeniul explicării şi interpretării datelor tehnice caracteristice disciplinelor tehnologice şi modulare, dezvoltarea abilităţilor digitale şi de multilingvism în domeniul de educaţie şi formare profesională VET şi formarea atitudinilor profesionale specifice necesare unui feedback adecvat şi eficient din partea fiecărui elev, pentru a face faţă unei formări profesionale de calitate.Scopul final al proiectului este creşterea flexibilităţii şi adaptarea ofertei de educaţie şi formare profesională la cerinţele pieţei muncii prin îmbunătăţirea competenţelor profesionale şi personale ale cadrelor didactice, pentru satisfacerea nevoilor de dezvoltare profesională şi personală a elevilor conform tendinţelor de dezvoltare economică locală, naţională şi europeană.

Prof. dr. Raluca Iuliana Suciu,coordonator proiect, ne-a declarat:„Acest proiect este rezultatul constatării nevoii de creştere a motivaţiei elevilor din învăţământul profesional şi tehnic în învăţare pentru facilitarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii din România şi Europa. Dată fiind experienţa Italiei în absorbţia fondurilor prin programe europene, organizarea activităţilor în timpul programului de mobilitate la partenerul italian este justificată pe deplin. Aceste activităţi şi contactul cu alte instituţii cu experienţă în folosirea metodelor active de predare-învăţare-evaluare a disciplinelor predate în VET au contribuit la transferul de bune practici între partenerii implicaţi în proiect şi, prin diseminarea informaţiilor, în alte licee din reţeaua şcolilor VET.La finalul proiectului, cei 10 participanţi au primit documentul de Mobilitate Europass, urmând ca experienţa acumulată în urma stagiului să fie pusă în practică în predarea disciplinelor tehnologice din şcoli”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Experienţă europeană prin formare profesională pentru elevii de liceu şi cadrele didactice din Fălticeni şi Dolhasca.
 Vizualizări articol: 2404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Experienţă europeană prin formare profesională pentru elevii de liceu şi cadrele didactice din Fălticeni şi Dolhasca5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată italiană cu pâine uscată (panzanella), versiune de post Dacă ne plac crutoanele sau pur și simplu ne place să înmuiem miez de pâine în sosul rămas de la salata de roșii, aceasta este rețeta perfectă. Seamănă cu o salată banală de roșii cu castraveți, dar un mic amănunt o face absolut... Citeşte