Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mai 2017 - Anul XXII, nr. 100 (6516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiţi

Neajunsuri şi lacune în proiectul Legii salarizării unitare, în domeniul educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a transmis parlamentarilor o serie de amendamente privind Legea salarizării unitare, liderii federaţiei menţionând că în situaţia în care problemele semnalate nu se vor remedia, se vor declanşa acţiuni de protest.

Analizând proiectul legii, precum şi anexa referitoare la domeniul ”Învăţământ”, sindicaliştii spun că au constatat o serie de neajunsuri, lacune şi inadvertenţe.

Prima dintre ele face referire la o problemă semnalată şi de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prin liderul Giani Leonte, respectiv încălcarea Programului de guvernare aprobat de Parlamentul României.

Potrivit acestuia, Programul prevede o creştere a salariilor cu 20%, începând cu data de 1 iulie 2017, şi cu 30%, de la data de 1 ianuarie 2018, iar în proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se propune ca prima tranşă de majorare, în proporţie de 50%, să se acorde de la data de 1 ianuarie 2018.

„Această propunere înseamnă o diminuare cu 6% a majorărilor salariale şi, ceea ce este mai important, provoacă în rândul salariaţilor din sistemul de învăţământ o stare de neîncredere şi suspiciune referitoare la transpunerea în practică a prevederilor viitoarei legi privind salarizarea unitară”, transmit liderii FSLI, structură din care face parte şi Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava.

Aceştia cer aplicarea primei tranşe de majorare de la data de 1 iulie 2017 şi a celei de-a doua, începând cu data de 1 ianuarie 2018, în conformitate cu prevederile Programului de guvernare aprobat de Parlamentul României.

O altă problemă semnalată de sindicalişti este poziţionarea în grila de salarizare a funcţiilor didactice, care este nemulţumitoare. Aceştia vor revizuirea coeficienţilor de ierarhizare pentru funcţia didactică de predare, astfel încât salariul de bază maxim în învăţământul preuniversitar, corespunzător gradaţiei 0, să reprezinte aproximativ 0,28 din indemnizaţia preşedintelui României.

A treia problemă semnalată este referitoare la propunerea anormală ca un număr apreciabil de indemnizaţii de conducere să fie inferioare salariilor de bază pentru funcţiile didactice de predare.

Totodată, sindicaliştii au mai sesizat anomalii în ceea ce priveşte salariile propuse pentru personalul didactic auxiliar şi pentru personalul nedidactic.

Propunerea lor vizează remedierea prevederilor din proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce priveşte grilele propuse pentru funcţiile de conducere, precum şi pentru anumite funcţii didactice auxiliare şi nedidactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neajunsuri şi lacune în proiectul Legii salarizării unitare, în domeniul educaţiei.
 Vizualizări articol: 1928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Neajunsuri şi lacune în proiectul Legii salarizării unitare, în domeniul educaţiei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei