Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mai 2017 - Anul XXII, nr. 98 (6514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV

Profesori, experţi internaţionali şi specialişti în didactica limbii franceze, la „Printemps de l’Innovation du Français”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va găzdui, în perioada 5-6 mai, evenimentul „Printemps de l’Innovation du Français”, sub titlul „Nouvelles pratiques de classe et enseignement du français”, care va reuni peste 120 de profesori de limba franceză din judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, alături de experţi internaţionali, specialişti în didactica limbii franceze.

Programul activităţilor este compus din trei secţiuni distincte: o secţiune de sensibilizare, care va cuprinde două conferinţe online susţinute de specialişti pe tema inovaţiei pedagogice în domeniul predării limbii franceze, o secţiune de formare, care va consta în derularea simultană a şase ateliere, animate de specialişti în didactica limbii franceze şi deschise intervenţiilor participanţilor, care pot propune practici de predare inovatoare, şi o secţiune - expoziţie de carte. Aceasta din urmă este realizată cu sprijinul distribuitorului naţional Sitka Alaska şi este dedicată editurilor internaţionale, cum ar fi Hachette FLE – editură care va oferi câte o metodă Adosphère fiecărui participant, după cum ne declară preşedinta ARPF, filiala Suceava, prof. Daniela-Irina Melisch.

„Printemps de l’Innovation du Français” Suceava propune două conferinţe online moderate de Marc Oddou, fondator „MOddou FLE”, expert asociat CIEP, autor, consultant, formator, conceptor-realizator de proiecte numerice, membru al comitetului de organizare PIF, şi susţinute de specialişti renumiţi: Marcel Lebrun, doctor în ştiinţe, profesor în tehnologia educaţiei şi consilier pedagogic la Universitatea catolică din Louvain, Belgia, şi François Muller, specialist în Departamentul de cercetare-dezvoltare, inovare şi experimentare din Ministerul Educaţiei Naţionale, Învăţământului Superior şi Cercetării din Franţa. Cele două conferinţe online sunt organizate de Jürgen Wagner, cavaler Ordre des Palmes académiques, specialist în pedagogie în cadrul Landesinstitut für Pädagogik und Medien din Saarbrücken, Germania.

Acest eveniment internaţional (conferinţele organizate la Suceava vor putea fi urmărite online şi de publicul din străinătate), organizat la iniţiativa Asociaţiei Române a Profesorilor de Limba Franceză, Filiala Suceava şi MOddou FLE, are ca parteneri: Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi Centrul de reuşită universitară (CRU) din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava, Institutul Francez din România, Inspectoratul Școlar Judeţean, revista „Le Français dans le monde” şi Editura Hachette FLE.

Detalii despre această manifestare pot fi găsite pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pifroumanie/sau pe site-ul: https://sites.google.com/view/pifroumanie/accueil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori, experţi internaţionali şi specialişti în didactica limbii franceze, la „Printemps de l’Innovation du Français”.
 Vizualizări articol: 1725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesori, experţi internaţionali şi specialişti în didactica limbii franceze, la „Printemps de l’Innovation du Français”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei