Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mai 2017 - Anul XXII, nr. 98 (6514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a XXIV-a

16 echipaje din ţară şi străinătate, înscrise în Concursul Internaţional de Calculatoare „Hard & Soft”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează, în perioada 15 - 20 mai, Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare „HARD & SOFT”, aflat la cea de-a 24-a ediţie.

16 echipaje din ţară şi din străinătate s-au înscris în concurs - nouă echipaje din ţară (Cluj-Napoca şi Oradea cu câte un echipaj, Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Suceava cu câte două echipaje) şi şase echipaje din exterior (Cernăuţi şi Viniţa - Ucraina, Chişinău – Republica Moldova, Novi Sad – Republica Serbia, Ilmenau – Germania şi Hebei - China).

„Hard & Soft" este un concurs adresat studenţilor seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware şi software ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte patru studenţi vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reuşită solicită cunoştinţe avansate din domeniile Ştiinţa calculatoarelor, Inginerie electronică şi Automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software şi hardware, testare şi documentare şi nu numai.

Juriul acestei ediţii este format din Timothy Hall, Universitatea din Limerick, Irlanda – preşedinte, Ciaran MacNamee, de la aceeaşi universitate, Nela Olsarova şi Nicolae Foica, de la ServiceXpert GmbH Munchen - Germania, Jean Michel Duthilleul - Universite Lille 1 – France, în calitate de membri.

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, al Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al unor firme care se implică în sprijinirea, încurajarea şi afirmarea tinerelor valori prin competiţie.

Concursul a debutat în anul 1994, cu sprijinul profesorului John Milner de la City University din Londra, în calitate de preşedinte al juriului pentru primele nouă ediţii ale concursului. Începând cu anul 2003, coordonarea activităţii de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda.

Potrivit USV, ”Concursul <Hard&Soft> a devenit o competiţie internaţională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studenţeşti. De-a lungul anilor, au participat echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa. Până astăzi, peste 3000 de studenţi s-au confruntat la Suceava, în încercarea de a soluţiona provocări tehnice spectaculoase”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 echipaje din ţară şi străinătate, înscrise în Concursul Internaţional de Calculatoare „Hard & Soft”.
 Vizualizări articol: 1497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
16 echipaje din ţară şi străinătate, înscrise în Concursul Internaţional de Calculatoare „Hard & Soft”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei