Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mai 2017 - Anul XXII, nr. 97 (6513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Succes

Prezenţa universităţii din Suceava la un colocviu internaţional în Casablanca, apreciată de ambasadorul României în Maroc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Implicarea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava în dezvoltarea cooperării internaţionale în domeniul educaţiei şi cercetării a fost apreciată de Excelenţa Sa Daniela Brînduşa Băzăvan, ambasadorul României în Maroc, cu ocazia deschiderii lucrărilor celei de-a treia ediţii a Colocviului Internaţional "Calitate în învăţământul superior", organizat de Universitatea „Hassan II” din Casablanca, Şcoala Superioară de Tehnologie (ESTC), LAREMO (Laboratoire de Recherche en Management des Organisations) şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe Umaniste Ain Chock din Casablanca, Maroc, în parteneriat cu Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava, în perioada 26-28 aprilie a.c.

Ambasadorul României a evidențiat excelenta cooperare dintre România şi Maroc, în special în domeniul educației, şi a arătat că „ambasada stimulează şi întreţine dialogul dintre instituţiile române şi marocane”, urmărind „identificarea şi valorificarea oportunităţilor de cooperare şi promovarea cunoaşterii şi înţelegerii reciproce între reprezentanţii cercurilor politice, economice şi culturale din cele două ţări”. Excelenţa Sa a arătat că, în ultimii ani, un număr semnificativ de tineri marocani a optat pentru efectuarea studiilor universitare şi postuniversitare în România, în principal în domeniile medicină, farmacie şi construcţiile civile. Prezenţa universitarilor suceveni la manifestarea ştiinţifică din Casablanca demonstrează implicarea acestora în dezvoltarea cooperării ştiinţifice internaţionale şi faptul că universitatea din Suceava se alătură centrelor universitare Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti şi Timişoara, ca opţiune de studiu şi formare pentru marocani.

„Întreaga echipă a ambasadei este dedicată promovării relaţiilor de prietenie dintre România şi Regatul Maroc şi ne bucură că reprezentanţii Universităţii din Suceava sunt astăzi aici, parteneri în organizarea acestei manifestări ştiinţifice de amploare”, a spus Excelenţa Sa. De asemenea, ambasadorul român a apreciat că manifestările de acest tip sunt un bun prilej pentru abordarea posibilităţilor de înfiinţare a unor lectorate de limbă română în universităţile din Maghreb, „un spaţiu cu veche tradiţie în colaborarea cu România în domeniul învăţământului”.

 

Acord de cooperare semnat între Facultatea de Ştiinţe Economice din Suceava şi Facultatea de Ştiinţe Juridice din Casablanca

Ceremonia de deschidere acolocviului „Asigurarea calităţii în învăţământul superior”, cu tema"Management şi cultură: Puncte de vedere", a fost prezidată de prof. univ. dr. Idriss Mansouri, preşedintele Universităţii „Hassan II”, prof. univ. dr. Mounir Rifi, directorul Şcolii Superioare de Tehnologie (ESTC), ES Daniela Brînduşa Băzăvan, prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorectorul USV, prof. univ. dr. Carmen Năstase, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul USV, şi prof. univ. dr. Said Mdarbi, directorul LAREMO. La manifestare a fost reprezentat şi Centrul Cultural Bucovina, de Viorel Varvaroi.

Cu ocazia ediţiei din acest an, parteneriatul dintre USV şi Universitatea „Hassan II” din Maroc a fost extins prin semnarea unui nou acord de cooperare între două facultăţi, prin prof. univ. Carmen Năstase, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, şi prof.univ. Abdellatif Komat, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice. De asemenea, a fost lansat volumul colectiv "Limbă, identitate şi diversitate culturală", care reuneşte 26 de comunicări ştiinţifice ale unor profesori şi cercetători de la universităţi din România şi Maroc. Volumul a fost editat şi coordonat în cadrul LAREMO, de prof. univ. Adel Fartakh, prof. univ. Lhoussain Simour, lector univ. dr. Cătălina Iuliana Pînzariu şi conf. univ. dr. Claudia Costin, sub sigla universităţilor marocană şi română, ESTC şi LAREMO. Menţionăm că Adel Fartakh şi Cătălina Iuliana Pînzariu sunt şi iniţiatorii şi coordonatorii parteneriatului semnat în anul 2014 între cele două universităţi.

Ediţia 2017 a Colocviului de la Casablanca s-a remarcat prin numărul mare de comunicări ştiinţifice, prezentate de  profesori şi cercetători de la universităţi din Maroc, România, Franţa, Spania, Tunisia şi Algeria, precum şi prin aria largă acoperită de temele abordate, de la diversitate şi management intercultural, la influenţa culturii asupra practicilor manageriale, diversitate lingvistică sau impactul imigraţiei şi schimbului de cultură asupra consumului. Lucrările au fost transmise în direct, pe internet. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezenţa universităţii din Suceava la un colocviu internaţional în Casablanca, apreciată de ambasadorul României în Maroc.
 Vizualizări articol: 2720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prezenţa universităţii din Suceava la un colocviu internaţional în Casablanca, apreciată de ambasadorul României în Maroc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei