Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mai 2017 - Anul XXII, nr. 97 (6513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Fostul primar din Rădăuţi Aurel Olărean a fost exclus din PMP şi riscă să piardă funcţia de consilier local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul primar din Rădăuţi, actual consilier local în acest municipiu, Aurel Olărean, a fost exclus din PMP. Decizia a fost luată în ultima şedinţă a Consiliului Executiv Judeţean al PMP Suceava, în urma propunerii filialei din Rădăuţi a acestei formaţiuni politice. Preşedintele Organizaţiei Municipale Rădăuţi, Bogdan Nicolau, a declarat că decizia de retragere a sprijinului politic şi excludere a lui Aurel Olărean din partid a avut la bază o analiză a activităţii acestuia pe perioada campaniilor electorale pentru alegerile locale şi parlamentare de anul trecut, dar şi a activităţii din Consiliul Local. „Această analiză a început cu alegerile locale de anul trecut, reţinându-se faptul că Aurel Olărean nu a făcut campanie împotriva adversarilor electorali, mai ales la propriul post de televiziune. Apoi, după ce a ajuns consilier local întârzia în permanenţă la şedinţele de Consiliu Local, ajungând chiar şi la jumătatea acestora. Mai mult, de multe ori provoca scandaluri şi atacuri permanente, lucruri care destabilizau PMP în Rădăuţi şi care au creat o imagine proastă pentru partidul nostru”, a explicat Bogdan Nicolau. El a mai spus că Aurel Olărean nu s-a implicat nici în campania electorală pentru alegerile parlamentare de la finalul anului trecut, deşi candida pentru o funcţie de senator din partea PMP.

 

Liderul PMP Rădăuți a arătat că Aurel Olărean era într-o croazieră în timpul campaniei pentru parlamentare

Bogdan Nicolau a arătat că în primul rând s-a remarcat o detaşare totală a lui Aurel Olărean faţă de liderul judeţean al PMP Suceava, Corneliu Popovici, şi faţă de strategia de campanie a partidului. Mai mult, liderul PMP Rădăuţi a arătat că deşi candida pentru o funcţie de senator, Aurel Olărean a plecat într-o croazieră în perioada campaniei electorale.

Bogdan Nicolau a subliniat faptul că modul lui Aurel Olărean de a se comporta atât în cadrul partidului, cât şi în Consiliul Local a făcut ca mai mulţi membri ai PMP să plece din filială, în timp ce alţii refuzau să se alăture acestei formaţiuni politice. „După ce s-a auzit că lui Aurel Olărean i-a fost retras sprijinul politic şi că a fost exclus din partid, acum avem circa 40 de membri noi numai în zona municipiului Rădăuţi”, a spus Bogdan Nicolau.

El a declarat că decizia de propunere către conducerea judeţeană a PMP de excludere a lui Olărean din partid a fost votată de 9 din cei 12 membri ai Consiliului Executiv Local. Ulterior, în ultima şedinţă a Consiliului Executiv Judeţean al PMP Suceava a fost votată excluderea lui Aurel Olărean din partid, cu 29 de voturi "pentru", unul împotrivă şi o abţinere.

Potrivit unor surse din partid, deşi nu face parte din Consiliul Executiv Judeţean al PMP, Aurel Olărean a fost prezent la şedinţa în care a fost luată decizia de excludere a sa din partid. Aceleaşi surse au precizat că în momentul în care s-a luat în discuţie propunerea PMP Rădăuţi, mai mulţi membri ai comitetului i-au transmis lui Aurel Olărean că cea mai bună decizie pentru partid ar fi demisia sa. Cu toate acestea, Aurel Olărean a refuzat să-şi prezinte demisia, plecând din sala în care a avut loc şedinţa în momentul în care a avut loc votul secret pentru excluderea lui din partid. Şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PMP Suceava în care s-a luat decizia excluderii lui Aurel Olărean din partid a avut loc în prezenţa vicepreşedintelui la nivel naţional al partidului, Valerian Vreme.

De precizat că potrivit statutului PMP, Aurel Olărean poate contesta hotărârea la comisia judeţeană de arbitraj, apoi la comisia naţională de arbitraj.

Dacă hotărârea de excludere a lui Aurel Olărean din PMP va rămâne definitivă, locul acestuia în Consiliul Local Rădăuţi va fi luat de Emanuel Mitric, care, la vârsta de 26 de ani, va fi cel mai tânăr consilier local din judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul primar din Rădăuţi Aurel Olărean a fost exclus din PMP şi riscă să piardă funcţia de consilier local.
 Vizualizări articol: 2074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul primar din Rădăuţi Aurel Olărean a fost exclus din PMP şi riscă să piardă funcţia de consilier local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei