Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 apr 2017 - Anul XXII, nr. 96 (6512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oficial

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va afla miercuri, 3 mai a.c., într-o vizită oficială în judeţul Suceava, şeful statului urmând să aibă o întâlnire cu aleşii locali suceveni, după care va vizita mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna. Prezenţa lui Klaus Iohannis în judeţul Suceava a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi. Aceasta a declarat ieri că şeful statului se va afla pe data de 3 mai în Bucovina, mai exact în Suceava, al doilea judeţ al ţării ca suprafaţă, o zonă cu un potenţial foarte mare de dezvoltare.

„Există şi în acest caz nişte obiective foarte clare ale vizitei. Evident, cunoaşterea realităţilor locale, încurajarea autorităţilor. Sunt importante şi aflarea şi sprijinirea iniţiativelor din zonă şi, evident, cunoscând specificul zonei şi sublinierea importanţei prezervării tradiţiilor şi patrimoniului rural”, a explicat Mădălina Dobrovolschi.

Preşedintele României va ajunge în judeţul Suceava cu o aeronavă care va ateriza pe Aeroportul "Ștefan cel Mare" Suceava la ora 11:00. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a spus că şeful statului va avea o întâlnire la aeroport cu reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani. „Această întâlnire va avea loc la Aeroportul Internaţional <Ștefan cel Mare>, unul dintre cele mai noi şi moderne aeroporturi regionale. Este o discuţie care are scopul de a sprijini iniţiativa şi de a stimula întreprinderile mici şi mijlocii, producătorii de acolo, din zona Suceava-Botoşani, care activează în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare pentru populaţie şi protecţia mediului”, a spus Mădălina Dobrovolschi. Începând cu ora 12:00, preşedintele României va participa la o dezbatere cu peste 300 de aleşi locali din judeţul Suceava.

 

Gafă a Preşedinţiei României, care a prezentat Mănăstirea Dragomirna ca fiind în lista monumentelor UNESCO

Mădălina Dobrovolschi a arătat că dezbaterea se va centra pe ideea evidenţierii problemelor cu care se confruntă autorităţile locale, „pentru a lărgi puţin contextul discuţiei, dar, evident, şi identificarea soluţiilor pentru aceste probleme, care vor fi aduse în discuţie”. Tot în cadrul discuţiilor cu aleşii locali vor mai fi abordate subiecte legate de reforma administraţiei publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situaţia infrastructurii, a resurselor publice, punerea în valoare a potenţialului agroturistic al zonei. Întâlnirea preşedintelui României cu aleşii locali este organizată de Consiliul Judeţean Suceava.

După întâlnirea cu aleşii locali, preşedintele va vizita două importante monumente istorice, fiind vorba de mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna. ”Cele două mănăstiri sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO, şi preşedintele urmăreşte, prin acest demers, să sublinieze importanţa restaurării şi prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei şi să nu uităm de tradiţiile comunităţii bucovinene, care, de asemenea, trebuie încurajate şi păstrate”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al preşedintelui României. Problema este însă că unul dintre cele două obiective, Mănăstirea Dragomirna, nu este inclusă în lista patrimoniului mondial UNESCO. Din anul 2015, Mănăstirea Dragomirna a fost inclusă doar în lista monumentelor istorice din judeţul Suceava.

Șeful statului va vizita pentru început Mănăstirea Voroneţ, unde va lua şi prânzul, după care se va deplasa către Mănăstirea Dragomirnei. Preşedintele României va pleca din judeţul Suceava la ora 17:30. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Klaus Iohannis va vizita mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna.
 Vizualizări articol: 4752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Preşedintele Klaus Iohannis va vizita mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei