Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 apr 2017 - Anul XXII, nr. 95 (6511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

ITM Suceava a amendat opt firme care aveau 15 muncitori fără forme legale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au amendat opt firme la care au găsit muncitori fără forme legale de angajare. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că în luna martie au fost efectuate 224 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, în urma cărora au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 189.800 de lei. Romeo Butnariu a arătat că în total au fost depistate 37 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care 15 munceau la negru. Cele opt firme care aveau muncitori fără forme legale au fost amendate cu suma totală de 130.000 de lei. Şeful ITM Suceava a mai spus că alte patru persoane aveau contracte individuale de muncă, dar nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, iar la 18 persoane s-a contrastat că documentele legale de angajare au fost transmise în registrul general de evidenţă fără respectarea termenului legal.

Şeful ITM Suceava a adăugat că printre deficienţele frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară şi a dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat, dar şi nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă şi a repausului săptămânal.

Inspectorul-şef al ITM Suceava a mai declarat că tot în luna martie a.c. au fost efectuate şi 117 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 20.500 de lei.

Printre problemele constatate de inspectorii de muncă la firmele sucevene controlate se numără neefectuarea controlului medical periodic, instruirea insuficientă a personalului sau nedesemnarea lucrătorilor pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor.

Nu în ultimul rând, Romeo Butnariu a ţinut să mai precizeze că la începutul lunii aprilie 2017, în judeţul Suceava erau înregistrate 124.329 de contracte individuale de muncă active din care 117.056 pe durată nedeterminată şi 7.273 pe durată determinată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava a amendat opt firme care aveau 15 muncitori fără forme legale.
 Vizualizări articol: 4784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ITM Suceava a amendat opt firme care aveau 15 muncitori fără forme legale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei