Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 apr 2017 - Anul XXII, nr. 95 (6511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bacău

Elevi ai Colegiului „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, la un concurs naţional de robotică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj de elevi ai Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc a intrat în cursa pentru premiile puse la bătaie în cadrul Concursului Naţional de Creativitate Digitală „ExplorIT”, de la Bacău. Competiţia este la a VII-a ediţie, având trei secţiuni IT, Media şi Robotică.

Ionuţ Vladimir Ungureanu, din clasa a XI-a, Florian Andrei Blănaru, din clasa a X-a, şi Ionuţ Marcel Negură, din clasa a X-a, coordonaţi de prof. Gabriel Anastasiu, participă la concurs în perioada 27-30 aprilie, la secţiunea Robotică.

„Noi am realizat un robot care trebuie să exploreze o altă planetă şi să recepţioneze o serie de parametri de acolo pentru a verifica dacă sunt propice vieţii. Avem o misiune principală, unde măsurăm temperatura şi presiunea, şi o misiune secundară, unde măsurăm parametri precum umiditatea solului, dacă există gaz în aer, umiditatea aerului etc.”, a explicat Gabriel Anastasiu.

Robotul este semiautonom, iar transmisia datelor se face prin bluetooth către un dispozitiv al utilizatorului.

Pe lângă proba în sine, în a doua zi de concurs, prof. Anastasiu va susţine un workshop cu tema „Prezentarea familiei Arduino şi Raspberry Pi”.

Potrivit organizatorilor, „<ExplorIT> vizează competiţia în prelungirea curriculumului şcolar, astfel încât participanţii (elevi de la ciclul primar până la cel liceal pentru categoria Robotică, elevi de liceu exclusiv pentru IT şi Media) să-şi dezvolte capacităţile la maximum în domeniile IT-ului şi ale artelor vizuale, pentru a putea face faţă cu brio viitorului solicitant”.

Secţiunea Roboţi este axată pe dezvoltarea minţilor sclipitoare ale elevilor de liceu şi stimularea creativităţii acestora. Această secţiune este una de Innovation (hardware şi software) şi se încurajează roboţii originali şi inovatori.

Juriul, format din specialişti în IT şi media, va fi cel care va decide clasamentul pentru fiecare secţiune a proiectului, premiile constând în bunuri materiale şi bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi ai Colegiului „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, la un concurs naţional de robotică.
 Vizualizări articol: 2117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi ai Colegiului „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, la un concurs naţional de robotică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei