Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 apr 2017 - Anul XXII, nr. 95 (6511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contestaţii

38 de profesori au cerut recorectarea lucrărilor de la examenul de definitivat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După afişarea rezultatelor de la examenul de definitivat, 38 de cadre didactice au solicitat recorectarea lucrărilor de la proba scrisă, cele mai multe contestaţii – şapte - fiind depuse de cei care au susţinut testarea pentru o catedră în învăţământul primar.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, şase contestaţii s-au înregistrat la limba şi literatura română, cinci la educaţie fizică, cinci la educatori, două la geografie, două la matematică, două la religie şi câte una la disciplinele biologie, construcţii, economie, psihopedagogie specială, arte vizuale, muzică, engleză, mecanică şi franceză.

Contestaţiile vor fi soluţionate în cele şase centre de corectare organizate în ţară, rezultatele finale urmând să se afişeze la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava şi pe site-ul examenului, duminică, 30 aprilie.

La definitivatul din acest an, 215 cadre didactice din judeţ au susţinut proba scrisă.

Inspectoratul Şcolar Suceava a transmis mediile obţinute de aceştia, potrivit datelor 138 (64%) promovând examenul de definitivat.

Doi candidaţi care au susţinut testarea (pentru o catedră în învăţământul primar) au media 10 la acest examen.

Cu medii între 8 şi 8,99 figurează 90 de candidaţi, iar alţi 46 au medii între 9 şi 9,99.

Reamintim că nota minimă de promovare a întregului examen a rămas 8, dar, spre deosebire de sesiunile anterioare, în care nota la examen era rezultatul obţinut la proba scrisă, în sesiunea 2017 nota este calculată pe baza unei formule ce include notele de la inspecţiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal şi nota la proba scrisă. Conform metodologiei, media la examenul de definitivare este constituită din nota la proba scrisă (70%), nota pentru portofoliul profesional personal (10%) şi notele obţinute la inspecţiile de specialitate (20%). O persoană poate susţine proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susţinerea examenului va fi condiţionată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Obţinerea definitivatului este urmată de obţinerea gradelor didactice II şi I.

 

Rezultatele la nivel naţional

Rata de promovareînregistrată la nivel naţional este de 63,71% înainte de soluţionarea contestaţiilor. Ponderea mediilor între 8 şi 10 este de peste 70% în judeţele Bistriţa-Năsăud (76,9%), Botoşani (70,9%), Gorj (70,6%), Mureş (70,2%) şi în municipiul Bucureşti (73,7%). Valori sub 50% apar în judeţele Caraş-Severin (49,2%) şi Călăraşi (45,7%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 38 de profesori au cerut recorectarea lucrărilor de la examenul de definitivat.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
38 de profesori au cerut recorectarea lucrărilor de la examenul de definitivat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei