Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 apr 2017 - Anul XXII, nr. 94 (6510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În perioada 10-20 mai

Buzduganul Regelui Ferdinand şi Coroana de Oţel a României vor fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a anunţat miercuri, 26 aprilie, într-o conferinţă de presă, că în perioada 10-20 mai, la Muzeul de Istorie va fi deschisă Expoziţia „Simboluri regale ale Marii Uniri”, expoziţie în care vor putea fi admirate două piese de excepţie din Tezaurul de la Muzeul Naţional de Istorie: buzduganul Regelui Ferdinand şi Coroana de Oţel a României, care a mai fost adusă la Suceava în 2005. Emil Ursu a declarat că expoziţia are o valoare de asigurare de 45 de milioane de lei. El a precizat că expunerea buzduganului Regelui Ferdinand la Muzeul de Istorie din Suceava va fi o premieră naţională, explicând că „buzduganul nu a ieşit niciodată din Tezaur”.

Expoziţia „Simboluri regale ale Marii Uniri” mai cuprinde, pe lângă buzduganul Regelui Ferdinand şi Coroana de Oţel a României, şi o expoziţie foto documentară despre Bucovina în perioada regală. Expoziţia va putea fi admirată şi de fălticeneni, pentru că, pentru o zi, pe 21 mai, expoziţia va ajunge şi la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. Programul de vizitare va fi prelungit până la ora 20:00, atât la Suceava, cât şi la Fălticeni.

„La finalul expoziţiei, în seara de 20 mai, când se va marca Noaptea Muzeelor, programul va fi prelungit până spre miezul nopţii”, a mai spus Emil Ursu. Potrivit www.monarhiaromana.files.wordpress.com, buzduganul a fost adoptat de Regele Ferdinand I ca semn distinctiv al puterii regale cu prilejul festivităţilor de la 10 mai 1920. Regele a primit un buzdugan din aur, împodobit cu pietre preţioase achiziţionate cu bani adunaţi prin subscripţie publică. Măciulia buzduganului este susţinută de reprezentările alegorice feminine ale celor cinci provincii istorice reunite în 1918. Pe mâner este gravată dedicaţia oferită lui Ferdinand, Regele tuturor românilor, drept răsplată pentru vrednicia şi buna conducere a ţării în timpul Primului Război Mondial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buzduganul Regelui Ferdinand şi Coroana de Oţel a României vor fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Buzduganul Regelui Ferdinand şi Coroana de Oţel a României vor fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei