Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 apr 2017 - Anul XXII, nr. 94 (6510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

28-29 aprilie, la Fălticeni

Academicianul Eugen Simion şi zeci de personalităţi culturale, la Conferinţa Naţională „Dinastia Lovineştilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni şi Asociaţia Culturală „Text şi discurs religios” din Iaşi, în parteneriat cu Institutul de Teorie şi Istorie Literară „George Călinescu” al Academiei Române, organizează la Fălticeni, în zilele de 28 şi 29 aprilie, ediţia inaugurală a Conferinţei Naţionale „Dinastia Lovineştilor”.

Conferinţa, după cum a explicat managerul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, Teodor Brădăţanu, creează un cadru de dezbatere pentru specialiştii preocupaţi de problemele criticii lovinesciene de la universităţile din ţară şi de la Institutele de Cercetare ale Academiei Române. Lucrările şedinţei inaugurale se vor desfăşura vineri, 28 aprilie, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, în Sala „Pictor Aurel Băeşu”, cu începere de la ora 9.00. În deschiderea conferinţei, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va rosti cuvântul de întâmpinare şi va oferi binecuvântarea participanţilor la simpozion.

În continuare, vor susţine cuvânt de bun venit primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman, şi reprezentanţii instituţiilor organizatoare. „Sesiunea solemnă va fi urmată de comunicarea de plen <Posteritatea critică a lui E. Lovinescu>, rostită de academicianul Eugen Simion, şi de o dezbatere publică pe tema criticii lovinesciene, moderatori: academicianul Eugen Simion şi prof. dr. Mircea Martin”, după cum a declarat Teodor Brădăţanu.

 

Comunicări ştiinţifice

Comunicările pe secţiuni („Lovineştii în literatură” şi „Literatură şi artă”), la care şi-au anunţat participarea peste 25 de personalităţi din lumea criticii literare şi de artă, se vor desfăşura sâmbătă, 29 aprilie, în aceeaşi locaţie, cu începere de la ora 9.00, şi vor fi precedate de comunicarea de plen „Ion Irimescu, între Paciurea şi Brâncuşi”, susţinută de criticul de artă Pavel Şuşară, şi de lansările de carte: „E. Lovinescu, scepticul mântuit – ed. a III-a” şi „Dicţionarul General al Literaturii Române”.

Managerul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, Teodor Brădăţanu, a declarat miercuri, 26 aprilie, într-o conferinţă de presă, că pentru organizarea evenimentului naţional sunt necesari circa 40.000 de lei, o parte din bani venind de la Primăria Fălticeni, prin Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, la care se adaugă şi un sponsor local care asigură transportul invitaţilor pe toată perioada desfăşurării conferinţei, şi o altă parte din bani provin de la Asociaţia Culturală „Text şi discurs religios” din Iaşi. „Noi sperăm ca această conferinţă să fie doar începutul, iar în anii viitori să putem organiza evenimente similare, cu invitaţi de seamă din domeniul artei, literaturii etc.”, a completat Teodor Brădăţanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Academicianul Eugen Simion şi zeci de personalităţi culturale, la Conferinţa Naţională „Dinastia Lovineştilor”.
 Vizualizări articol: 1565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Academicianul Eugen Simion şi zeci de personalităţi culturale, la Conferinţa Naţională „Dinastia Lovineştilor”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei