Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 apr 2017 - Anul XXII, nr. 93 (6509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Carieră didactică

Rezultatele examenului de definitivat în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

215 cadre didactice din judeţ au susţinut examenul de definitivat în acest an şcolar, testare care le asigură o catedră pe perioadă nedeterminată. Inspectoratul Şcolar Suceava a transmis mediile obţinute de aceştia, potrivit datelor 138 (64%) promovând examenul de definitivat. Doi candidaţi care au susţinut testarea (pentru o catedră în învăţământul primar) au media 10 la acest examen.

Cu medii între 8 şi 8,99 figurează 90 de candidaţi, iar alţi 46 au medii între 9 şi 9,99.

Reamintim că nota minimă de promovare a întregului examen a rămas 8, dar, spre deosebire de sesiunile anterioare, în care nota la examen era rezultatul obţinut la proba scrisă, în sesiunea 2017 nota este calculată pe baza unei formule ce include notele de la inspecţiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal şi nota la proba scrisă.

De cealaltă parte, numărul nepromovaţilor este de 77 (35,81%). Patru candidaţi au medii între 4 şi 4,99, nouă au medii între 5 şi 5,99, 29 de candidaţi au medii între 6 şi 6,99, iar 35, între 7 şi 7,99.

Contestaţiile pot fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afişarea rezultatelor, şi 26 aprilie. Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul examenului, duminică, 30 aprilie.

 

Candidat eliminat după ce i-a sunat telefonul în timpul probei scrise

De la proba scrisă a examenului de definitivat, 12 candidaţi au absentat, 25 s-au retras din examen la o oră de la primirea subiectelor, iar un altul a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul probei.

La nivel de judeţ, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru posturile de învăţători - 42 de candidaţi, învăţământ preşcolar – 36 de candidaţi, educaţie fizică, limba şi literatura română - câte 28 de candidaţi, matematică – 23, engleză – 16, religie – 9, istorie – 8, franceză – 7, geografie – 4.

La testare au avut dreptul să participe cadre didactice cu vechime de cel puţin un an în sistem.

Examenul de definitivat certifică faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele examenului de definitivat în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 4317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Rezultatele examenului de definitivat în judeţul Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei