Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 apr 2017 - Anul XXII, nr. 93 (6509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

În urma barajului

Două eleve s-au calificat, pentru al doilea an consecutiv, la Olimpiada Internaţională de Geografie şi Balcaniada de Geografie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava va avea reprezentanţi în cele mai importante competiţii de geografie de la nivel internaţional. În urma probelor de baraj, Sabina Maria Calisevici, elevă plt. adj. în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Geografie. Sabina este pregătită de prof. Radu Ciumaşu.

Totodată, tot pentru al doilea an consecutiv, Ana Maria Cotun, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, s-a calificat la Balcaniada de Geografie. Prof. Marcel Porof este cel care o îndrumă pe Ana Maria.

Pentru cele două eleve va urma o perioadă intensă de pregătire, atât la şcoală, cât şi centralizat, cu lotul naţional.

 

Probe în limba engleză pentru calificare

După încheierea etapei naţionale a Olimpiadei de Geografie de la Oradea, pentru Sabina şi Ana Maria au urmat alte două probe, cele de baraj, în vederea accederii la loturile care vor reprezenta România în competiţiile internaţionale.

Adolescentele au susţinut două probe, un interviu în faţa unei comisii din care fac parte foşti olimpici internaţionali şi o probă scrisă, ambele în limba engleză.

În final, primii patru elevi au fost aleşi pentru Internaţionala de geografie, care va avea loc în luna august, la Belgrad, Serbia, iar următorii patru elevi au fost selectaţi pentru Balcaniadă, care va avea loc în luna iunie, în Slovenia. 

 

Palmaresul elevelor

Ana Maria Cotun şi Sabina Calisevici au numeroase reuşite în cadrul concursurilor de profil.

De la Balcaniada din 2016, Ana Maria Cotun s-a întors cu medalia de bronz.  Concursul a inclus trei probe: proba teoretică (scrisă), proba practică (în teren) şi proba multimedia. Toate probele s-au desfăşurat în limba engleză. Totodată, Ana Maria a bifat rezultate remarcabile şi la competiţiile de geografie din ţară, sub îndrumarea profesorului Marcel Porof.

De partea cealaltă, în palmaresul elevei colegiului militar câmpulungean se regăsesc mai multe participări la olimpiada naţională, soldate cu premiul I în 2014, premiul III în 2015, premiul I în 2016 şi premiul I în 2017.

Cel mai mare succes al tinerei a fost în 2016, când sireteanca a cucerit aurul la internaţionala de geografie, din Beijing, China. Ediţia cu numărul XIII a olimpiadei s-a desfăşurat în perioada 16-22 august, elevi din 47 de state participând la competiţie.

Reamintim căla olimpiada naţională, de la Oradea, Sabina Calisevici a primit premiul I, Ana Maria Cotun – menţiune, Alexandra Verdeş (Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni) – premiu special, Delia Maria Apostol (Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni) – premiu special, Bogdan Daneliuc (Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc) – premiu special şi Mihaela Tocar (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava) – premiu special. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două eleve s-au calificat, pentru al doilea an consecutiv, la Olimpiada Internaţională de Geografie şi Balcaniada de Geografie.
 Vizualizări articol: 4723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Două eleve s-au calificat, pentru al doilea an consecutiv, la Olimpiada Internaţională de Geografie şi Balcaniada de Geografie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei