Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 apr 2017 - Anul XXII, nr. 91 (6507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel

Locuitorii din Rădăuţi sunt invitaţi să se implice în concursul pentru şefia Spitalului Municipal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei doi candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de manager al Spitalului "Sf. Dr. Cosma şi Damian" din Rădăuţi, dr. Radu Agrosoaie, face un apel către rădăuţeni de a asigura transparenţa concursului care va avea loc în data de 28 aprilie, respectiv proba de susţinere publică şi evaluare a proiectului de management.

Dr. Agrosoaie invită rădăuţenii să participe în calitate de observatori la concursul de proiecte ale candidaţilor. Acestea vor fi prezentate şi evaluate în faţa unei comisii formate din patru membri: Gheorghe Simota – preşedinte, Haralambie Herghiligiu – secretar şi alţi doi foşti manageri ai unităţii.

Potrivit unui comunicat transmis de dr. Radu Agrosoaie, acesta a menţionat că „sunt convins că transparenţa totală va genera beneficii evidente pentru comunitatea noastră, motiv pentru care vă invit să participaţi, în calitate de observatori, la acest concurs de proiecte. Potrivit procedurilor, cei interesaţi trebuie să transmită până la data de 26 aprilie, ora 14.00, pe adresa de e-mail concurs.manager@spitalul-radauti.ro, solicitarea de participare, cu precizarea numelui şi prenumelui şi cu eventualele întrebări pe care vor să le adreseze candidaţilor în legătură cu proiectul lor de management”.

Acesta a mai adăugat că a formulat o petiţie online care are rolul de a informa întreaga comunitate cu privire la acest concurs de proiecte.

„În egală măsură, îmi doresc ca această petiţie online să oglindească, prin numărul de semnături strânse, decizia fermă a comunităţii de a sprijini competenţa în domeniul sănătăţii, fie că este vorba despre actul medical în sine sau de managementul spitalului din Rădăuţi”, mai spune medicul. Până în prezent „Petiţie online pentru Rădăuţi” a adunat aproape 100 de semnături.

Agrosoaie a mai arătat că în ţări cu democraţii consolidate, astfel de concursuri se desfăşoară cu maximă transparenţă, iar implicarea comunităţii este esenţială. „Acesta este motivul pentru care am decis că este corect ca toţi rădăuţenii să ştie că urmează să se decidă viitorul spitalului lor”, a transmis acesta.

 

Traian Andronachi: „Iniţiativa sa este în spiritul transparenţei”

La concursul pentru şefia Spitalului Municipal Rădăuţi s-a mai înscris şi avocatul Traian Andronachi, actualmente manager interimar. Traian Andronachi a menţionat că apreciază iniţiativa contracandidatului său, este de acord cu ea, specificând că „apelul este în spiritul transparenţei pe care l-am promovat de şapte luni de când sunt la conducerea acestui spital”. Andronachi a mai declarat că a invitat presa la concursul din data de 28 aprilie, pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni cu privire la corectitudinea concursului.

 

Dr. Radu Agrosoaie: „Am speranţa că vor vota pentru transparenţă”

Dr. Radu Agrosoaie şi-a exprimat speranţa că membrii comisiei vor vota pentru transparenţă, pentru schimbarea atitudinii faţă de bolnav, pentru dezvoltarea durabilă a spitalului, cheltuirea banului public cu chibzuinţă şi coerenţă, „aspecte care şi în trecut şi acum se întâmplă în anumite condiţii pe care nu le detaliez acum, dar le cunosc foarte bine din interior. Sper că se va renunţa, măcar în acest caz, la amiciţiile şi datoriile politice”.

Acesta a mai precizat că medicina viitorului înseamnă prevenţie, educaţie, profesionalism, pregătire şi expertiză medicală. Medicul spune că a promovat de la sosirea sa la Rădăuţi medicina preventivă, medicamentele de ultimă generaţie, igiena în spital prin respectarea normelor etc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Rădăuţi sunt invitaţi să se implice în concursul pentru şefia Spitalului Municipal.
 Vizualizări articol: 2753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Locuitorii din Rădăuţi sunt invitaţi să se implice în concursul pentru şefia Spitalului Municipal3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei