Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2017 - Anul XXII, nr. 89 (6505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Avarii de amploare

Zeci de localităţi fără energie electrică din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condiţiile meteo au afectat alimentarea cu energie electrică în mai multe zone din Moldova. În judeţul Suceava, 13 linii de medie tensiune şi 165 de  posturi de transformare au fost avariate din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor. Cele mai afectate localităţi sunt cele din zona de munte (Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului etc.), dar şi localităţi din zona Fălticeni şi zona Solca. Conform datelor furnizate ieri dimineață de operatorul de distribuţie a energiei electrice, din cauza vremii nefavorabile a fost afectată alimentarea totală cu energie electrică a 27 de localităţi: Comăneşti, Deleni, Humoreni, Pârteştii de Jos, Soloneţ, Varvata, Cacica, Pârteştii de Sus, Boroaia, Moişa, Săcuţa, Maidan, Runcu, Bucşoaia, Mănăstirea Humorului, Pleşa, Poiana Micului, Găineşti, Herla, Slatina, Bogdăneşti, Boroaia, Buda, Dumbrăveni, Jahalia, Râşca şi Slătioara. Totodată, opt localităţi au rămas alimentate parţial cu energie electrică: Vatra Moldoviţei, Gura Humorului, Păltinoasa, Vârfu Dealului, Pojorâta, Vadu Negrilesei, Straja şi Costileva. De asemenea, peste 14.000 de consumatori casnici erau ieri, în jurul orei 10:30, nealimentaţi cu energie electrică, motiv pentru care nouă echipe de intervenţie ale operatorului de distribuţie a energiei electrice erau în teren, acţionând pentru remedierea defecţiunilor.Au fost afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi consolele de susţinere a acestora. În ciuda condiţiilor neprielnice, echipele Delgaz Grid au intervenit încă din cursul nopţii de miercuri spre joi, pentru identificarea şi remedierea avariilor apărute.

Joi, în jurul orei 13:00, mai erau afectați aproape 11.000 de consumatori casnici. La aceeași oră, erau nealimentate total cu energie electrică 14 localități: Pârteştii de Jos, Soloneţu Nou, Pârtești de Sus, Boroaia, Maidan, Runcu, Găinești, Râșca, Slătioara, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Marginea, Sucevița și Voievodeasa și nealimentate parțial opt localități: Vatra Moldoviței, Gura Humorului, Vadu Negrilesei, Straja, Costileva, Cacica, Plopeni și Rădăuți.

 „Reţelele electrice aeriene de medie tensiune din mediul rural se află în general la mare distanţă de căile de acces, traversând zone în care deplasarea personalului şi echipamentelor se poate face fără mijloace auto, ceea ce măreşte durata de intervenţie faţă de condiţiile normale", au declarat reprezentanţii Delgaz Grid, care au mai adăugat că "sunt necesare lucrări cu un volum mare de fasonare a copacilor înclinaţi de zăpadă pe conductoare sau în vecinătatea liniilor electrice aeriene. În pofida acestor condiţii dificile, intervenţiile vor continua până la remedierea tuturor avariilor şi reluarea alimentării cu energie electrică. Având în vedere că evoluţia condiţiilor meteo nu este spre ameliorare, situaţia alimentării cu energie este dinamică”.

Ieri, în jurul orei 18,00, mai erau nealimentate cu energie electrică patru localităţi. Circa 400 de consumatori nu aveau curent electric. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de localităţi fără energie electrică din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor.
 Vizualizări articol: 2068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de localităţi fără energie electrică din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei