Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2017 - Anul XXII, nr. 89 (6505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Pe 11 iunie vor avea loc alegeri pentru funcţiile de primar în Iacobeni şi Siminicea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii din comunele sucevene Iacobeni şi Siminicea vor fi chemaţi la urne în data de 11 iunie 2017 pentru a-şi alege primarii. Guvernul României a adoptat ieri o hotărâre prin care a stabilit ziua de 11 iunie ca dată de organizare a alegerilor parţiale pentru primari în localităţile în care aceste funcţii au rămas vacante. În momentul de faţă, patru comune din judeţul Suceava au rămas fără primar, respectiv Iacobeni, Siminicea, Forăşti şi Vatra Moldoviţei.

Comuna Iacobeni a rămas fără primar după ce Angelica Fădor a candidat la finalul anului trecut la alegerile parlamentare, obţinând un mandat în Camera Deputaţilor din partea PNL. Conducerea Primăriei Siminicea a rămas vacantă după ce primarul ales anul trecut, Sergiu Paşniciuc, şi-a dat demisia din această funcţie. Sergiu Paşniciuc a renunţat la funcţie la sfârşitul anului trecut, el luând această decizie din motive personale. El a fost ales primar din partea PSD, fiind la primul mandat.

Primarii aleşi ai comunelor Forăşti şi Vatra Moldoviţei, Brăduţ Avrămia, respectiv Virgil Saghin şi-au pierdut mandatele în urma unor rapoarte de evaluare ale Agenţiei Naţionale de Integritate, în baza cărora Prefectura Suceava a emis ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor. În hotărârea de ieri a Guvernului pentru stabilirea alegerilor parţiale au fost incluse doar localităţile Iacobeni şi Siminicea, având în vedere că foştii primari ai comunelor Forăşti şi Vatra Moldoviţei au contestat deciziile de încetare a mandatelor, procesele nefiind finalizate în momentul de faţă.

Într-un comunicat al Guvernului României se precizează că în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe 11 iunie vor avea loc alegeri pentru funcţiile de primar în Iacobeni şi Siminicea.
 Vizualizări articol: 1896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pe 11 iunie vor avea loc alegeri pentru funcţiile de primar în Iacobeni şi Siminicea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei