Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2017 - Anul XXII, nr. 89 (6505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turism

Antreprenorii din Italia sunt interesaţi de turismul din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie formată din lideri ai antreprenorilor din Italia s-a aflat zilele trecute în judeţul Suceava pentru a stabili primele detalii cu privire la o viitoare colaborare cu autorităţile judeţene, mediul de afaceri şi Universitatea Suceava. Din delegaţia italiană au făcut parte preşedintele LEADER - Consorţiul Naţional al Întreprinderilor Italiene, Franco Antonio Pinardi, şi preşedintele Confederaţiei A.N.S.I. (Confederaţia şcolilor de antreprenori) şi secretar general al şcolilor din sistemul de învăţământ din Italia, Pasquale Lino Mungari. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ieri că cei doi au făcut o vizită de documentare în judeţul Suceava, pentru a discuta oportunităţile de colaborare în domeniile turism, mediul de afaceri şi mediul academic.

Gheorghe Flutur a arătat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la sediul Consiliului Judeţean cu delegaţia din Italia a prezentat potenţialul economic al judeţului, în special în domeniul turismului. „Partea italiană a dorit să cunoască la faţa locului oferta turistică a Bucovinei, despre care a aflat lucruri interesante la Târgul Agri Travel&SlowTravel, care a avut loc la Bergamo în perioada 19-20 februarie 2017, şi la care Bucovina a participat pentru prima dată ca destinaţie turistică”, a spus Gheorghe Flutur.

În acelaşi timp, şeful administraţiei judeţene a precizat că în cadrul unor discuţii care au avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava a fost prezentată şi oferta de export a întreprinzătorilor suceveni, adresată în special pieţei din Italia.

Membrii delegaţiei din Italia au avut o întâlnire şi la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, aici discuţiile concentrându-se pe dezvoltarea relaţiilor universităţii sucevene cu instituţii similare din Italia, colaborări care să încurajeze schimburile de studenţi în baza oportunităţilor existente prin programul ”ERASMUS” .

„Ca o primă finalitate a discuţiilor avute la Consiliul Judeţean, am propus încheierea unui acord-cadru general între confederaţiile italiene şi administraţia judeţeană în scopul promovării de acţiuni comune bilaterale. De asemenea, în urma discuţiilor s-a convenit semnarea în viitorul apropiat a unui parteneriat între CCI Suceava şi consorţiul italian LEADER, cu scopul de a crea o platformă comună pentru investitorii din cele două ţări. De asemenea, în urma discuţiilor de la Universitatea Suceava s-a convenit iniţierea demersurilor pentru crearea unui cadru general de colaborare între A.N.S.I. Italia şi Universitatea <Ștefan cel Mare> Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

Șeful administraţiei judeţene a mai adăugat că membrii delegaţiei italiene au vizitat mai multe obiective turistice din municipiul Suceava, iar în cursul zilei de ieri au putut să cunoască oferta turistică a Bucovinei, vizitând şi zona Gura Humorului, unde au avut discuţii cu agenţii economici privind colaborarea în domeniul turismului.

„Aşa cum am mai spus şi altă dată, cum am spus-o şi cu prilejul deschiderii de noi linii aeriene de pe Aeroportul din Suceava, ne propunem să dezvoltăm colaborarea pe zone adiacente destinaţiilor acestor curse, pentru că ne propunem să valorificăm tot mai bine oportunitatea de avea aeroport internaţional, care este unul dintre cele mai moderne aeroporturi din ţară”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antreprenorii din Italia sunt interesaţi de turismul din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antreprenorii din Italia sunt interesaţi de turismul din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei