Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 apr 2017 - Anul XXII, nr. 86 (6502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Gura Humorului

„Ritmuri de primăvară”, activităţi la care au participat 30 de copii cu autism de la Centrul Școlar ”Sf. Andrei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul acestei luni, în preajma Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, 2 aprilie, 30 de copii cu autism de la Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă ”Sf. Andrei”, începând de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, au fost protagoniştii serbării ”Ritmuri de primăvară”, activitate la care s-au implicat cadre didactice şi instructori de educaţie. În „cercul prieteniei” s-au prins cu toţii, copii şi adulţi şi, cum spune cântecul, s-au ”veselit” în dans, cântec şi poezie. Copiii au fost sprijiniţi în realizarea activităţilor de prof. Maria Fînar, Cristina Danilov, Liliana Pintelescu, Neonila Dascălu, Gabriela Mîndrilă, Gabriela Diacon, Gabriela Sîrbu, Isabella Istrate, Ioan Huţanu, Petronela Blanaru, instructori de educaţie C-tin Donisan, Liliana Nicoraş, Marinela Coca, Adrian Cojoleancă. Prof. Cristina Mihaela Danilov a spus că au fost momente frumoase pentru aceşti copii care au reuşit, cu sprijin, să evadeze din rutina zilnică, să depăşească rezistenţa la schimbare, să fie împreună. Baloane colorate şi multe aplauze din partea celor prezenţi, părinţi, cadre didactice, elevi, le-au adus zâmbete pe chipuri. În cadrul Consiliului Profesoral al şcolii, s-a abordat tema ”Integrarea şcolară a copiilor cu autism şi deficienţe asociate”, prezentându-se aspecte practice din activitatea şcolară şi extraşcolară.

 

Expoziţie, simpozion

La Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă ”Sf. Andrei” a avut loc, pe 6 aprilie, evaluarea cursului de formare profesională „Autismul-tehnici moderne de intervenţie”, susţinut de lector Tudor Mitasov, ca urmare a parcurgerii a 12 module, timp de un an, eveniment la care au participat 40 de cadre didactice. Data de 8 aprilie a fost marcată de Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă (CSEI) ”Sf. Andrei” prin organizarea, în parteneriat cu Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Bacău, a Simpozionului Judeţean ”Educaţie adaptată pentru autism”, eveniment desfăşurat la Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău, CSEI ”Sf. Andrei” fiind colaborator la organizarea activităţii pe secţiuni, la amenajarea standului expoziţional, la participarea cu resurse didactice specifice activităţii educaţional-terapeutice şi la promovarea evenimentului în rândul cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor. 15 cadre didactice de la CSEI ”Sf. Andrei” Gura Humorului au participat cu lucrări ştiinţifice care abordează problematica autismului. Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti, produsele elevilor de la orele de abilitare manuală (colaje, desene, picturi) au fost valorizate printr-o expoziţie realizată de prof. Gabriela Diacon. „Acestea sunt doar câteva acţiuni din multitudinea celor desfăşurate an de an cu şi pentru copiii cu autism din dorinţa de a înţelege, învăţa şi ajuta ca aceştia să se integreze în mediul şcolar, să beneficieze de servicii specializate de sprijin pentru o viaţă autonomă”, a declarat prof. Cristina Danilov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ritmuri de primăvară”, activităţi la care au participat 30 de copii cu autism de la Centrul Școlar ”Sf. Andrei”.
 Vizualizări articol: 2377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
„Ritmuri de primăvară”, activităţi la care au participat 30 de copii cu autism de la Centrul Școlar ”Sf. Andrei”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei