Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 apr 2017 - Anul XXII, nr. 86 (6502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Poiana Stampei

Acţiune de ecologizare pe Dornişoara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ocolul Silvic Dorna Candrenilor a organizat o nouă acţiune în cadrul evenimentelor ocazionate de “Luna pădurii”, de această dată una de ecologizare.

În frunte cu şeful de ocol, inginerul Nicolaie Hurghiş, 35 de angajaţi de la OS Dorna Candrenilor au curăţat marginile drumului forestier Dornişoara, de la intersecţia cu E 85 până la intrarea în sat, precum şi albia râului. De pe cei 14 kilometri s-au strâns peste 100 de saci de gunoi, silvicultorii având, cum era şi firesc, partener în acţiune Primăria Poiana Stampei, care s-a ocupat de preluarea şi transportul gunoaielor.

„Imediat după sărbători vom continua aceste acţiuni de ecologizare, cu una la care aşteptăm să ni se alăture şi voluntari, în zona Negrişoara”, ne-a mărturisit inginerul Hurghiş. În acelaşi timp OS Dorna Candrenilor va demara şi o amplă acţiune de informare şi conştientizare a populaţiei, dar şi a agenţilor economici pentru că în urma acţiunii de zilele trecute au fost strânse şi foarte multe deşeuri industriale (cauciucuri etc.).

“Efectul produs de poluare asupra naturii este unul extrem de nociv, inclusiv pentru noi, oamenii. Chiar dacă mereu există astfel de acţiuni de ecologizare, focarele de poluare apar periodic. E o problemă de educaţie şi de autorespect, până la urmă. Vom amplasa inclusiv panouri tematice de avertizare în zonele cele mai <vulnerabile> şi vom derula acţiuni în şcoli, pentru că elevii sunt cei mai buni mesageri ai mesajului ecologist. În acelaşi timp, organele abilitate trebuie să îşi facă treaba mult mai bine, inclusiv pe partea de coerciţie!”, ne-a declarat iniţiatorul acestei acţiuni, inginerul Nicolaie Hurghiş, şeful OS Dorna Candrenilor, cel care a ţinut să le transmită şi o urare tuturor locuitorilor din Ţara Dornelor: „Paşte Fericit şi un mediu curat!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune de ecologizare pe Dornişoara.
 Vizualizări articol: 2592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acţiune de ecologizare pe Dornişoara5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei