Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 apr 2017 - Anul XXII, nr. 85 (6501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Servicii multifuncţionale

„Rugă către Domnul”, spectacol organizat de copiii şi tinerii din Gura Humorului aflaţi în dificultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii şi tinerii din cadrul Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au organizat miercuri, 12 aprilie, la Casa de Cultură din oraş, spectacolul „Rugă către Domnul”, pentru a marca sfintele sărbători pascale. În prezenţa conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, dar şi a altor invitaţi din judeţ, în jur de 40 de copii şi tineri dintre cei 130 de beneficiari ai serviciului au susţinut un program artistic emoţionant. Momentele prezentate au reuşit să împletească, într-un mod deosebit, cu puritatea caracteristică copilăriei, pricesne şi versuri tematice, mesaje cu iz pascal, dar şi sceneta de teatru „Învierea Domnului”.

În ciuda emoţiilor cu greu mascate, participanţii au transmis cu bucurie spectatorilor ceea ce ei au învăţat pe parcursul celor 30 de zile în care s-au pregătit pentru acest eveniment: „să creadă în ei şi în puterea de a face lucruri minunate şi, mai presus de orice, au înţeles că avându-l pe Dumnezeu alături, îşi pot înmulţi talentul şi împlini visurile.” Toţi cei prezenţi, mici şi mari, au vibrat la unison, de la micuţii de pe scenă până la personalul din cadrul centrului, specialişti, conducători de instituţii sau simpli spectatori trăind bucuria emoţiilor exprimate de copii în spectacolul „Rugă către Domnul”, simţind mai aproape minunea Învierii Domnului.

 

Recitaluri

Şefa DGASPC Suceava, Georgeta-Nadia Creţuleac, ne-a spus că publicul a fost încântat „şi de cântecele interpretate de talentata noastră colegă Manuela Pohoaţă, care este şi interpretă de muzică populară din zona Bucovinei”. Alături de copiii aflaţi în situaţie de risc au fost şi elevi din cadrul şcolilor partenere din oraş, cărora personalul centrului le transmite mulţumiri pentru implicarea în organizarea spectacolului, în cadrul căruia au evoluat: Petru Gavrilean (orgă), Eliza Baluş (chitară) şi Ştefan Damaschin (voce).

„Aducem mulţumiri sponsorilor noştri de suflet, Fundaţiei Te Aud România, reprezentată de Gabriela Popescu, şi Marius Cril, din Fălticeni, care au bucurat copiii şi tinerii din cadrul serviciului cu daruri constând în dulciuri şi fructe”, ne-au spus organizatorii. Şefa Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, Mihaela Pintilie, şi Maria Ulici, şefa Biroului Educativ, aduc mulţumiri tuturor celor care s-au implicat şi le transmit urarea de ”Sărbători pascale fericite alături de cei dragi!”.

 

Acţiuni de ecologizare

Tot copiii şi tinerii din cadrul Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului au participat luni, 10 aprilie, la acţiunea de ecologizare a spaţiilor verzi din zona de agrement Ariniş din Gura Humorului. Pentru toţi beneficiarii din centrele de copii şi adulţi din cadrul DGASPC Suceava această săptămână a reprezentat, pe lângă curăţenia şi împrospătarea de primăvară, un prilej de implicare în tot felul de activităţi: marţi, 11 aprilie, 15 beneficiari ai CRRN Zvoriştea s-au familiarizat cu aparatura informatică aparţinând Bibliotecii comunale din cadrul Primăriei comunei Zvoriştea, în scopul documentării şi facilitării accesului la informaţii necesare recuperării intelectuale; beneficiari şi salariaţi ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Mitocu Dragomirnei au participat la activitatea de socializare intitulată ”Să ne bucurăm de natură în anotimpul primăverii”, desfăşurată împreună cu voluntarii din comună, cu care au mers la cules de urzici şi flori de primăvară în pădurea Schitului ”Petru şi Pavel”; copiii de la Casa ”Domino” din Fălticeni au organizat activităţi de confecţionare de obiecte decorative pentru Paşte, în parteneriat cu o şcoală din municipiu; miercuri, 12 aprilie, CRRN Zvoriştea a organizat o drumeţie cu un grup de şapte beneficiari în localitatea Gorovei, jud. Botoşani, pentru vizitarea Mănăstirii Gorovei; joi, 13 aprilie, Centrul maternal Suceava a organizat, împreună cu Centrul Iochebed din Suceava, o activitate pe linia promovării planificării familiale; în cadrul terapiei ocupaţionale din ateliere, în centrele din structura direcţiei se vor desfăşura activităţi de vopsit şi încondeiat ouă pentru sărbătoarea pascală; CRRN Mitocu Dragomirnei desfăşoară proiectul ”Din inimă pentru inimă”, ce cuprinde activităţi educative, de ergoterapie şi de socializare, realizate împreună cu 30 de elevi din clasele I-IV şi cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale Mitocu Dragomirnei.

 

Activităţi diverse în tot judeţul

Minora Mihaela Vasilica Holtzhauser, beneficiară a Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, va participa, în perioada 14-18 aprilie, la  Gallini World Cup Pordenone Italia, la un cantonament şi un meci de fotbal în Italia, fiind selectată în lotul naţional din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Tot în această săptămână (10-15 aprilie), în cadrul parteneriatului cu Clubul Copiilor din Fălticeni, beneficiarii Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni care frecventează Cercul ”Mâini îndemânatice” vor participa la concursul „Meşteşuguri şi tradiţii”, iar în cadrul proiectului „Să-i ajutăm pe cei mai trişti ca noi”, copiii din apartamentul nr. 5 Fălticeni îi ajută pe vecinii mai în vârstă de pe scara unde locuiesc să-şi facă mici cumpărături, curăţenie, plata facturilor sau pur şi simplu socializează cu ei.

De asemenea, copiii din cadrul Serviciilor multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava participă în continuare la proiectul ”Ajutor la teme”, organizat de Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” Suceava, şi sunt informaţi de personalul de specialitate cu privire la ”Capcanele site-urilor de socializare, riscurile la care ne expunem”. Totodată, participă la acţiuni organizate de Asociaţia Lindenfeld, care desfăşoară activităţi de voluntariat prin programul educaţional „Ajungem Mari”, cu voluntari, elevi şi studenţi. Voluntarii Fundaţiei Umanitare ”Eagle House” vor fi alături de copiii din cadrul Centrului Terapeutic Modular pentru Copilul cu Nevoi Speciale ”Ama Deus” Siret, în cadrul proiectului ”Împreună Depăşim Bariere”.

„Tuturor celor care, în apropierea Sfintelor Sărbători, s-au oprit o clipă din iureşul obligaţiilor zilnice şi s-au gândit să bucure prin darurile lor de suflet beneficiarii din sistemul de protecţie sau copiii din familiile nevoiaşe le mulţumim sincer, apreciem fiecare gest oricât  de mic ar fi, deoarece iubirea şi dăruirea sunt valorile care ne dau măsura umanităţii”, a completat şefa DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Rugă către Domnul”, spectacol organizat de copiii şi tinerii din Gura Humorului aflaţi în dificultate.
 Vizualizări articol: 1735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Rugă către Domnul”, spectacol organizat de copiii şi tinerii din Gura Humorului aflaţi în dificultate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pască fără aluat (cu brânză de vacă) Este o combinaţie între sufleu şi pască, născută probabil din faptul că doamnele nu mai au timp să dichisească îndelung păscuţe cu tot felul de ornamente. Este însă absolut delicioasă şi se pregăteşte rapid. Durează mai mult... Citeşte