Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 apr 2017 - Anul XXII, nr. 85 (6501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Oameni cu suflete darnice

Reacţii extraordinare la campania de ajutorare a celor 120 de „orfani” ai părintelui Negrea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de ajutorare a copiilor sărmani de la Vatra Dornei, rămași fără un sprijin de nădejde după plecarea dintre noi a părintelui Mihai Negrea, s-a bucurat de un succes deosebit, mulţi oameni de bine din judeţ, dar și din alte părţi ale ţării mobilizându-se pentru a le aduce acestora hrană, dulciuri, hăinuţe, materiale de curăţenie și bani, necesari pentru plata cheltuielilor zilnice de întreţinere.

„Mulţumesc tuturor celor care au venit în ajutor copiilor de la Vatra Dornei și îmi doresc foarte mult să continue această acţiune, care s-a dovedit de un real folos micuţilor de la Casa Vladimir, care au avut parte de multe bucurii în această perioadă, datorită vouă. Campania a căpătat o amploare deosebită datorită Monitorului de Suceava, primul cotidian care a susţinut această iniţiativă, iar apelul de ajutorare a ajuns apoi în toată ţara, fiind aduse bunuri inclusiv din Bistriţa, Mangalia sau din Oradea. Este impresionant ce s-a întâmplat, cum de atâţia oameni s-au oferit să-i ajute pe cei 120 de copii din Vatra Dornei, nu am cuvinte suficiente să îmi exprim recunoștinţa”, a spus Andrei Viorel, tânărul sucevean care a iniţiat această campanie, cu rezultate deosebite.

Demersul său este remarcabil în condiţiile în care nici el nu are o situaţie bună, ci se zbate să supravieţuiască şi să facă ceva, el însuşi crescând în centrele de plasament până la 18 ani, când a trebuit să înfrunte viaţa pornind de la zero.

„Unii m-au întrebat de ce fac asta, ce îmi iese mie din aşa ceva. Nu am nici eu multe, dar mă bucur să-i ajut pe ei în limita posibilităţilor”, mărturiseşte Andrei, care în ultimele două luni a însoţit numeroase persoane fizice sau reprezentanţi ai unor firme care au dorit să ducă ajutoare pentru copii la Vatra Dornei.

Acesta spune că s-a bucurat foarte mult când a văzut că o întreagă clasă de elevi ai a Școlii Gimnaziale Nr. 9 Suceava, din cartierul Obcini, a adunat pentru copii alimente, haine noi și materiale de curăţenie, când au fost trimise ajutoare tocmai de la Crucea Roșie din Mangalia, când familii din Oradea au venit să cunoască copiii de la Casa Vladimir, pentru care aduseseră ajutoare, ori când a însoţit un transport consistent de alimente și alte bunuri strânse de o biserică din Iacobeni, comuna sa natală.

 

Cum pot fi făcute donaţii pentru „copiii preotului Negrea”

Ajutoarele oferite cu atâta generozitate și primite cu multă bucurie se vor termina nu peste mult timp. Să hrănești zi de zi 120 de guri flămânde, ale unor tineri în plină dezvoltare, este un efort considerabil, la fel ca și plata utilităţilor, a salariilor personalului, asigurarea curăţeniei, a rechizitelor necesare pentru ca aceștia să meargă la școală, să obţină note bune – ceea ce și fac. Tocmai de aceea, după sărbătorile de Paști, Andrei Viorel este decis să reia demersurile de strângere de fonduri și ajutoare materiale ori alimentare pentru micuţii de la Casa Vladimir din Vatra Dornei.

Cei care vor să obţină informaţii suplimentare ori să contribuie cu produse îl pot contacta direct pe Andrei, la numărul de telefon 0742 707 196 sau, dacă vor să facă donaţii băneşti, au această posibilitate direct în contul Asociaţiei Creştin Filantropice Sfinţii Voievozi Mihai şi Gavril: RO45RZBR0000060012128463, deschis la Raiffeisen Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reacţii extraordinare la campania de ajutorare a celor 120 de „orfani” ai părintelui Negrea.
 Vizualizări articol: 4508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Reacţii extraordinare la campania de ajutorare a celor 120 de „orfani” ai părintelui Negrea3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pască fără aluat (cu brânză de vacă) Este o combinaţie între sufleu şi pască, născută probabil din faptul că doamnele nu mai au timp să dichisească îndelung păscuţe cu tot felul de ornamente. Este însă absolut delicioasă şi se pregăteşte rapid. Durează mai mult... Citeşte