Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2017 - Anul XXII, nr. 82 (6498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proces simulat

Premiul pentru cel mai bun orator, câştigat de o tânără din judeţ în cadrul unui concurs desfăşurat în Croaţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără de 22 de ani din Suceava a câştigat Premiul I cu echipa şi Premiul pentru cel mai bun orator în cadrul unui concurs pe teme de justiţie (Adriatic Moot Court Competition), desfăşurat la Universitatea din Dubrovnik.

Tatiana Șoldănescu este studentă în anul III la Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucureşti, semestrul al II-lea al anului universitar în curs petrecându-l la Universitatea din Zagreb, Croaţia, unde studiază în cadrul unei burse Erasmus.

Premiul pe care şi l-a adjudecat la cea de-a treia ediţie a concursului de la Dubrovnik, desfăşurat săptămâna trecută, a venit ca urmare a pledoariei sale în cadrul unui proces fictiv, pe tema atentatelor teroriste, în care a fost reprezentantul apărării Statelor Unite ale Americii.

„Echipa mea a ajuns în finală, fiind declarată câştigătoare, iar eu am primit şi Premiul pentru cel mai bun orator. A fost o surpriză care îmi dă forţă şi încredere pe mai departe. Mai mult, întreg procesul s-a desfăşurat în limba engleză. De asemenea, a trebuit să aplic drept american care în România nu se studiază, cel puţin eu, la facultate, nu am studiat”, a povestit Tatiana. Aceasta a menţionat că a avut trei coechipieri din Italia şi Croaţia. De asemenea, în prima fază a concursului s-au înscris opt echipaje a câte patru membri din Italia, Bosnia, Croaţia, SUA şi Lituania.

„Juriul a fost alcătuit din avocaţi din SUA, Australia, Kazahstan etc. Este o competiţie multiculturală. Adriatic Moot Court Competition a venit după o săptămână de cursuri, la care au participat studenţii celor opt echipe”, a mai arătat Tatiana.

 

Caută experienţe extracurriculare

Tatiana este absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Se implică permanent în activităţi din afara sferei şcolare, în vara lui 2015 fiind selectată să participe la un stagiu de practică iniţiat de Guvernul României, unde într-o primă fază au fost circa 3.500 de tineri înscrişi. Aceasta a lucrat timp de două luni în Guvernul României, alături de funcţionarii din administraţia publică centrală.

În toamna lui 2016 a participat la un schimb de experienţă finanţat de Uniunea Europeană prin Erasmus, în Valencia, Spania, iar în prezent se află într-un program Erasmus, în Croaţia.
„Am pornit de la ideea că vreau să fiu judecător, însă pe parcurs acum am descoperit multe alte oportunităţi, văd o mulţime de alte variante pe măsură ce mă implic în astfel de activităţi. Aici, în Zagreb, am început să merg la cursuri de salsa, îmi îmbunătăţesc cunoştinţele de limbă italiană şi spaniolă, prin prieteniile pe care le-am legat aici. Experienţa Erasmus înseamnă foarte mult,  multe activităţi şi experienţe”, a mai precizat tânăra. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul pentru cel mai bun orator, câştigat de o tânără din judeţ în cadrul unui concurs desfăşurat în Croaţia.
 Vizualizări articol: 3574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Premiul pentru cel mai bun orator, câştigat de o tânără din judeţ în cadrul unui concurs desfăşurat în Croaţia5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei