Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2017 - Anul XXII, nr. 82 (6498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţări

Legea tinerilor este aplicată de anul acesta, în premieră, la Consiliul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Legea tinerilor, adoptată încă din 2006, va fi aplicată începând din acest an, în premieră, la Consiliul Judeţean Suceava. Aceasta după ce Asociaţia Creativities din Suceava, alături de alte zece organizaţii de tineret din judeţ şi de Consiliul Tineretului din România, a solicitat şi a obţinut din partea administraţiei judeţene un fond destinat activităţilor de tineret în valoare de 30.000 de lei. Preşedintele Asociaţiei Creativities, Cristina Sabajuc, a ţinut să precizeze că deşi art. 28 din Legea Tinerilor nr. 350/2006 impune autorităţilor din municipiile reşedinţă de judeţ, precum şi consiliilor judeţene, să acorde finanţare pentru activităţile de tineret şi să înfiinţeze Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret, în bugetele ultimilor ani ale judeţului Suceava nu au fost prevăzute fonduri destinate în mod special sprijinirii acestor activităţi. Cristina Sabajuc a adăugat că nici consilii consultative nu au existat, ceea ce este contrar dispoziţiilor legale, dar şi constituţionale, ceea ce a dus indirect la pierderea unor oportunităţi de dezvoltare destinate tinerilor suceveni. „Astfel nu s-au dezvoltat programe şi proiecte destinate acestui sector, fenomen care implicit a dus la un grad mai scăzut de implicare civică şi socială a tinerilor din judeţul nostru”, a spus preşedintele Asociaţiei Creativities.

Cristina Sabajuc a precizat că în urma demersurilor democratice făcute de Asociaţia Creativities, Consiliul Judeţean Suceava va înfiinţa în această lună Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret, unde se va putea dezbate şi alocarea anuală a unei sume în acord cu nevoile tinerilor din Suceava, cu numărul acestora şi cu mişcarea de tineret în ansamblu. „Tinerii sunt principalii actori ai schimbări, dar ei au nevoie de încredere şi sprijin pentru a fi capabili să vină cu soluţii viabile care să influenţeze dezvoltarea comunităţii. Mă bucur că am reuşit să facilitez implicarea tinerilor şi a organizaţiilor locale de tineret în transformarea modului în care autorităţile publice se raportează la generaţia lor”, a afirmat Cristina Sabajuc.

 

Tinerii suceveni au fost informaţi despre importanţa implicării lor în procesul democratic

Ea a explicat că Asociaţia Creativities este o organizaţie suceveană de tineret, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, recent înfiinţată, cu scopul de a sprijini şi stimula creativitatea în rândul cetăţenilor. Până în prezent asociaţia a promovat conceptul de voluntariat în comunitatea locală şi a implicat 40 de tineri în pregătirea şi realizarea proiectului “Tineri fericiţi”, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava. În cadrul proiectului voluntarii au interacţionat cu tineri pentru a descoperi printr-un mod creativ ce îi face fericiţi, au fost motivaţi să pună accent pe ce este important în viaţa lor şi s-au convins de faptul că aparenţele sunt înşelătoare deoarece chiar dacă la prima vedere o persoană pare o fire închisă, prin comunicare, zâmbete şi voie bună poţi ajunge la inima oricui. Un alt proiect al Asociaţiei Creativities este „Pentru tineri”, realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Suceava, prin programul din anul 2016. „Proiectul a pornit de la dorinţa de identificare şi satisfacere a nevoilor tinerei generaţii pentru implementarea Strategiei Naţionale de Tineret şi a politicilor de tineret, cu scopul de a susţine şi stimula generaţia tânără în vederea implicării active a acestora în dezvoltarea comunităţii locale”, a spus Cristina Sabajuc. Ea a adăugat că în urma implementării acestui proiect a fost realizată o cercetare pilot pentru identificarea nevoilor tinerilor şi, în acelaşi timp, aceştia au fost informaţi cu privire la drepturile şi importanţa implicării lor în procesul democratic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea tinerilor este aplicată de anul acesta, în premieră, la Consiliul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 2514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Legea tinerilor este aplicată de anul acesta, în premieră, la Consiliul Judeţean Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei