Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 apr 2017 - Anul XXII, nr. 82 (6498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie cu vânzare

A noua ediţie a „Târgului de Florii”, la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Născut din dorinţa de a pune în valoarea creativitatea şi spiritul antreprenorial al elevilor, „Târgul de Florii” de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava a trecut cu bine ”testul” celei de-a noua ediţii. Cuprinşi de ceva timp de frenezia creaţiei şi de plăcerea de a încânta privirile vizitatorilor, micii artişti de la Școala „Miron Costin” au avut posibilitatea de a expune în sala de sport a şcolii exponatele realizate cu grijă, dibăcie şi îndemânare. Reprezentanţii unităţii apreciază că şi în acest an numărul celor care au achiziţionat sau doar au vizionat exponatele copiilor, expuse în standuri special amenajate, din sala de sport a unităţii, a depăşit pragul de o mie de persoane.

Numărul mare de elevi participanţi, în roluri diferite, maeştri şi comercianţi sau colecţionari de suveniruri cu mesaj pascal, e un semn că evenimentul este unul acceptat şi aşteptat, cu atât mai mult cu cât cele expuse au însemnat multe ore sau chiar zile de muncă.

„<Târgul de Florii> este o manifestare dedicată sărbătorilor pascale. Dacă sărbătoarea Naşterii Domnului şi Anul Nou au tradiţiile consacrate şi profund impregnate în conştiinţa românilor, marea sărbătoare a Învierii Domnului pare a fi mai puţin încărcată de tradiţii. Spaţiul urban e mai văduvit decât cel rural în păstrarea tradiţiilor de Paşte, fapt pentru care am considerat că organizarea unui eveniment în această perioadă, în Joia Floriilor, este un moment potrivit pentru a crea o punte între teologic şi laic”, au mai transmis reprezentanţii unităţii de învăţământ. Potrivit acestora, „fără îndoială, o activitate de o asemenea amploare fără prezenţa părinţilor şi a altor persoane care nu au legătură directă cu şcoala nu ar avea nici culoare şi nici zâmbet, pentru că mesajul transmis, cel al păstrării tradiţiilor - trebuie cunoscut, iar şcoala trebuie să fie placa turnantă a educaţiei generaţiei tinere”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A noua ediţie a „Târgului de Florii”, la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava.
 Vizualizări articol: 2091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A noua ediţie a „Târgului de Florii”, la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei