Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 apr 2017 - Anul XXII, nr. 80 (6496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Plămânul verde” al oraşului

Parcul Șipote, pus la dispoziţia sucevenilor, după o exemplară campanie de igienizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cel mai mare spaţiu verde din municipiul Suceava, care asigură producerea oxigenului necesar tuturor şi contribuie la reducerea efectelor poluării, parcul Șipote, a fost ieri în centrul unei frumoase iniţiative, de igienizare, astfel încât acesta să fie un loc accesibil şi plăcut de plimbare şi relaxare în aer liber, mai ales că se apropie sărbătorile de Paşti.

O mulţime de silvicultori, muncitori forestieri, angajaţi ai Primăriei Suceava şi salariaţi ai firmei de salubrizare Diasil au luat la rând aleile şi spaţiile verzi din preajma acestora, adunând gunoaiele aruncate pe jos, în pârâu sau printre copaci.

Tot ei s-au ocupat şi de îndepărtarea crengilor uscate şi a frunzelor, pe care le-au adunat cu greble şi mături, lăsând în urmă verdele crud al ierbii proaspete şi copacii care acum îşi refac coronamentul după iarna grea – o privelişte frumoasă, energizantă şi relaxantă în acelaşi timp.

„ Ne-am propus ca şi primăvara aceasta să continuăm seria de acţiuni de ecologizare din anii anteriori. Din păcate vremea nu prea a ţinut cu noi, aşteptam mai mulţi voluntari, dar vremea urâtă i-a ţinut probabil în case şi la locurile lor de muncă. Ne dorim ca în urma acestei acţiuni să oferim parcului un aspect plăcut. Nu au mai fost atât de multe mizerii, probabil că este şi rezultatul acţiunilor noastre din anii precedenţi. Ne angajăm ca şi după sărbătorile de Paşti să venim să continuăm acţiunile de igienizare”, a spus Bodgan Robciuc, şeful Ocolului Silvic Pătrăuţi, care a gestionat binevenita campanie de curăţenie.

Campania de igienizare a parcului Șipote, care este pădure-parc, în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, se înscrie în seria de acţiuni care au loc an de an în cadrul „Lunii plantării arborilor”.

„Acest eveniment se înscrie în seria de acţiuni pe care Direcţia Silvică Suceava le organizează periodic pentru menţinerea curăţeniei în terenurile forestiere limitrofe localităţilor şi căilor de comunicaţii. Lansăm un apel către toţi cetăţenii Sucevei care doresc să găsească linişte şi recreere în această zonă verde să participe la astfel de acţiuni şi să-şi dovedească spiritul civic prin menţinerea curăţeniei în parc”, a spus Sorin Ciobanu, şeful Direcţiei Silvice Suceava.

Statutul de pădure al acestor spaţii verzi nu permite realizarea unor investiţii dorite de mulţi suceveni. 

„Noi îi spunem parc, dar aici este pădure în toată regula, face parte din Fondul Forestier Naţional. Pădurea are un statut anume, se exploatează în regim silvic”, a precizat inginerul George Celsie, reprezentant al DS Suceava.

Primăria Suceava intenţionează să preia în administrare parcul Șipote, dar este nevoie de o lege prin care să devină posibil acest transfer, în urma căruia ar putea fi făcute o serie de îmbunătăţiri ale infrastructurii de acces, precum refacerea scărilor şi aleilor pietonale, extinderea iluminatului public şi dotarea cu mai multe bănci şi coşuri de gunoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul Șipote, pus la dispoziţia sucevenilor, după o exemplară campanie de igienizare.
 Vizualizări articol: 3536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Parcul Șipote, pus la dispoziţia sucevenilor, după o exemplară campanie de igienizare4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei