Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mar 2017 - Anul XXII, nr. 71 (6487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Welcome Day

Studenţii Erasmus, întâmpinaţi la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) s-a desfăşurat Erasmus+ Welcome Day, eveniment dedicat studenţilor străini participanţi la Programul Erasmus+, care vor studia pe parcursul acestui semestru la USV.

Întâlnirea organizată de Serviciul de Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene din cadrul USV a debutat cu mesajul de bun venit adresat de prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană al USV. Prin intervenţia sa, acesta şi-a exprimat încrederea că experienţa studenţilor Erasmus+ în Suceava şi în Bucovina va fi una valoroasă nu doar din perspectivă academică, ci şi din cea umană, servindu-le în viitor pentru dezvoltarea lor profesională şi personală. Totodată, acesta a oferit asigurări studenţilor că USV le va oferi posibilităţi de studiu şi cunoaştere a ceea ce înseamnă Bucovina în context european, a tradiţiilor noastre, inclusiv a limbii române, printr-un program complex de activităţi desfăşurate în campusul USV şi în afara acestuia.

Într-un program interactiv, studenţii străini au avut ocazia să se familiarizeze cu reprezentanţii colegilor români (Erasmus Buddy), au fost informaţi cu privire la oportunităţile de studiu şi de petrecere a timpului liber la USV şi au prezentat ţările din care provin: Afganistan, Armenia, Republica Populară Chineză, Grecia, Italia, Maroc, Slovenia, Turcia şi Ucraina. Din proiectele viitoare propuse studenţilor străini şi primite cu entuziasm de aceştia menţionăm vizite de studiu în diverse zone din judeţul Suceava, vizită la Observatorul Astronomic, seară gastronomică şi altele. Un sprijin direct în cadrul experienţei academice a studenţilor va fi oferit de coordonatorii Erasmus+ ai fiecărei facultăţi, care îi vor sprijini împreună cu personalul SRIAE în alegerea disciplinelor şi orientarea în viaţa studenţească la USV.

Reprezentanţii USV au transmis că ”pentru a arăta, o dată în plus, faptul că Bucovina este un adevărat spaţiu multicultural, Adam Yin, student din Republica Populară Chineză, a pregătit un moment artistic care să-i introducă pe studenţii străini în activităţile Clubului România – China, adresându-le totodată invitaţia de a participa la cursurile de limba chineză organizate de USV”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii Erasmus, întâmpinaţi la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii Erasmus, întâmpinaţi la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei