Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2017 - Anul XXII, nr. 69 (6485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Majorări

Taxe mai mari cu 61 de lei pentru cazarea în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru anul universitar care va debuta în toamnă, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a luat hotărârea de a majora valoarea taxelor de cazare în căminele insituţiei, cuantumul acestora urmând să crească cu 61 de lei.

Astfel, în funcţie de confortul şi facilităţile camerelor de cazare, studenţii vor plăti sume începând de la 150 de lei pe lună (în loc de 90 de lei) şi ajungând la 420 de lei (în loc de 360 de lei pentru studenţii cu taxă, circa 5% din totalul studenţilor cazaţi în campus). Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, a menţionat că majoritatea studenţilor cazaţi plătesc lunar în jur de 200 de lei.

Acesta a justificat decizia de majorare explicând că alocaţia pentru studenţi pentru cămin/cantină nu s-a modificat faţă de anul trecut, în condiţiile în care cheltuielile cu personalul din acest segment au crescut cu 43% doar în ultimele două luni.

„În ciuda faptului că planul de guvernare a prevăzut majorarea fondului de burse, de mai bine de două ori chiar, alocaţia pentru studenţi pentru cămin/ cantină a rămas neschimbată. Din păcate, acest aspect parcă a fost uitat la negocierile dintre asociaţiile studenţeşti şi reprezentanţii ministerului. Sumele care ne-au fost acordate prin contract instituţional sunt identice cu cele de anul trecut, în condiţiile în care personalul care deserveşte căminele şi cantina au o creştere salarială, doar în februarie comparativ cu decembrie, de 43%”, a explicat Valentin Popa.

În aceste condiţii, cheltuielile prognozate pentru 2017 cu personalul care deserveşte căminele şi cantina au crescut cu 700.000 de lei, sumă care va trebui acoperită cu taxe de cămin.

Creşterea se va aplica tuturor căminelor şi categoriilor de studenţi cazaţi.

„Dacă la rectificare sau în bugetul anului viitor această alocaţie pe student căminizat va creşte, e posibil să diminuăm această creştere”, a mai completat rectorul.

Reamintim că Universitatea din Suceava are în administrare un număr de cinci cămine studenţeşti, însă căminul din corpul N, de pe strada Universităţii, este rezervat studenţilor Erasmus şi oficialităţilor. Acesta a fost inaugurat în toamna anului 2014, are 21 de camere a câte două locuri, fiind cotat cu cel mai mare grad de confort. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxe mai mari cu 61 de lei pentru cazarea în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 3012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxe mai mari cu 61 de lei pentru cazarea în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei