Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2017 - Anul XXII, nr. 69 (6485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Primăria Câmpulung Moldovenesc are proiecte de investiţii de peste şapte milioane de euro pentru anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Câmpulung Moldovenesc are proiecte de investiţii de peste şapte milioane de euro pentru anul acesta, în acelaşi timp fiind începute procedurile pentru obţinerea de finanţări prin PNDL şi CNI în sumă de peste 17 milioane de euro. Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că deşi efortul bugetar pentru acoperirea majorărilor salariale de anul acesta pentru angajaţii primăriei a fost unul foarte mare, de circa două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), nu a fost neglijat capitolul de dezvoltare a municipiului. „Majorarea salariilor este un lucru benefic, aşteptat de toţi salariaţii, dar a adus un efect negativ în tot ce înseamnă investiţiile pentru anul 2017. Din acest motiv, împreună cu membrii Consiliului Local am luat o serie de decizii, pentru reducerea unor cheltuieli, cum ar fi cele de la secţiunea de funcţionare sau în cazul normei de hrană a poliţiştilor locali, pentru a putea aloca fonduri şi pentru dezvoltare. Şi trebuie spus că aceste decizii şi bugetul pentru 2017 au fost votate în unanimitate în Consiliul Local”, a explicat Mihăiţă Negură.

Făcând referire la investiţiile de anul acesta, Mihăiţă Negură a spus că unul dintre cele mai importante proiecte este cel de finalizare a lucrărilor la pârtia de schi de pe masivul Rarău şi punerea în funcţiune a acesteia.

 

4,9 milioane de lei pentru lucrările de la pârtia de schi de pe Rarău

Primarul din Câmpulung Moldovenesc a precizat că pentru finalizarea primului tronson al pârtiei este necesară o sumă de 8.815.917 lei, din care deocamdată Ministerului Turismului a acordat suma de 4.900.000 lei, urmând ca diferenţa să fie alocată la viitoarea rectificare bugetară.

Un alt proiect legat de pârtia de schi, programat pentru anul acesta, este execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului de acces către pârtie pe o lungime de trei kilometri. Mihăiţă Negură a spus că valoarea proiectului este de 7.919.320 lei, iar finanţarea se va asigura prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Tot la capitolul infrastructură, primarul Mihăiţă Negură a subliniat că de la bugetul local va fi alocată anul acesta o sumă de 1,2 milioane de lei pentru reabilitare mai multor străzi, prin aşternere de covor asfaltic, aceste investiţii urmând să fie realizate pe străzile Alexandru Vlahuţă, 1 Mai, Solidarităţii, Grozăvescu, Vasile Alecsandri şi parţial pe Tudor Vladimirescu. Tot de la bugetul local va fi asigurată o sumă de 180.000 de lei pentru reabilitarea prin pavare a trotuarelor din zona Capu-Satului.

 

Anul acesta vor continua lucrările de modernizare a staţiilor dintre blocurile de locuit

Negură a mai adăugat că o sumă de 1.708 milioane de lei va fi alocată de la bugetul local pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii „Modernizarea spaţiilor publice din zonele blocurilor de locuit, cartierele Stadion, Trandafirilor şi Calea Bucovinei nr. 65 (zona magazinului PENNY MARKET)”. El a explicat că în cadrul acestui proiect vor fi realizate lucrări pentru construirea de parcări, alei pietonale, asfaltări, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, spaţii depozitare deşeuri, colectare ape pluviale şi iluminat public cu leduri.

Mihăiţă Negură a mai spus că anul acesta vor fi finalizate şi lucrările de consolidare şi restaurare a clădirii „Palatului Comunal” din centrul municipiului, suma alocată pentru această investiţie de la bugetul local fiind de 625.200 lei. Primăria Câmpulung Moldovenesc va aloca anul acesta şi o sumă de 45.000 de lei pentru reabilitarea faţadei unei clădiri din strada Calea Bucovinei nr.10.

El a mai declarat că anul acesta vor demara şi lucrările de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a bibliotecii din Câmpulung Moldovenesc, valoarea fiind de 4.015.050 lei, investiţia derulându-se prin Compania Naţională de Investiţii.

Tot anul acesta vor începe lucrările şi la patru unităţi de învăţământ, pentru care Primăria Câmpulung Moldovenesc a semnat contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fonduri Europene, valoarea totală fiind de 12.163.210 lei.

Primarul din Câmpulung Moldovenesc a arătat că pentru anul acesta este programată şi finalizarea lucrărilor şi darea în folosinţă a Grădiniţei cu Program Prelungit „Căsuţa piticilor”, unde au fost efectuate investiţii în modernizări, dotări, împrejmuirea şi sistematizarea curţii. Pentru finalizarea acestei investiţii, primăria va aloca anul acesta o sumă de 130.000 de lei.

 

Proiecte de 17 milioane de euro depuse prin PNDL şi CNI

Mihăiţă Negură a ţinut să precizeze că Primăria Câmpulung Moldovenesc a pregătit şi a depus deja spre finanţare proiecte cu o valoare totală de circa 17 milioane de euro. Negură a subliniat că primăria a depus nu mai puţin de 22 de solicitări de includere în Programul Naţional de Dezvoltare Locală a unor obiective de investiţii importante pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc. El a explicat că proiectele depuse vizează refacerea infrastructurii rutiere prin lucrări de asfaltare a peste 35 de străzi, dar şi reabilitarea, modernizarea şi extinderea mai multor unităţi şcolare, respectiv Colegiul Sivic „Bucovina”, Şcoala Gimnazială „Teodor Darie”, cantina şi atelierul Liceului Tehnologic şi Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”. Alte proiecte au fost depuse pentru aceleaşi lucrări la clădirea primăriei, Vila Bodnăraş, Cabana Obcioara, dar şi înfiinţarea unui obor, reabilitarea terenurilor de sport de la toate unităţile de învăţământ, şi a unor poduri, podeţe şi punţi pietonale. Valoarea totală a tuturor proiectelor depuse prin PNDL este de 5.218.164 lei, sumă care ar urma să fie alocată atât din bugetul de stat, cât şi din cel local.

Mihăiţă Negură a mai declarat că şi la Compania Naţională de Investiţii au fost depuse deja studiile de fezabilitate pentru două obiective importante pentru acest municipiu, respectiv reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, cu o valoare estimată de 45.000.000 lei, dar şi pentru aceleaşi investiţii la Complexul Sportiv „Rarăul”, în valoare de 26.596.660 lei.

„Vreau să le mulţumesc câmpulungenilorpentru contribuţia adusă la bugetul local, asigurând astfel dezvoltarea municipiului nostru ca staţiune turistică, şi vreau să-i rog să se implice în continuare în proiectele comunităţii”, a spus Mihăiţă Negură. El a adăugat că pentru realizarea proiectelor care au fost depuse spre finanţare şi care cel mai probabil vor începe anul viitor, primăria va trebui să asigure sume importate de la bugetul local pentru a asigura partea de co-finanţare.

Pe de altă parte, Mihăiţă Negură a amintit că şi anul trecut în Câmpulung Moldovenesc au început sau au fost finalizate mai multe proiecte de dezvoltare, de la reluarea lucrărilor la pârtia de schi de pe Rarău şi până la modernizarea spaţiilor dintre blocuri, reabilitarea unor unităţi şcolare, modernizarea unor străzi, finalizarea pieţei agroalimentare sau reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

 

Două proiecte europene ar urma să demareze anul acesta

Mihăiță Negură a mai precizat că în 2017 ar urma să înceapă și implementarea a două proiecte europene, care au fost depuse spre finanțare în cursul anului trecut. Negură a făcut referire în primul rând la proiectul pentru „Punerea în valoare a stațiunii turtistice Câmpulung Moldovenesc prin crearea de spații verzi”. El a explicat că proiectul presupune amenajarea de spații verzi, spații de joacă pentru copii, zone pentru sport, alei pietonale, pergole mobilier urban etc. „Pe lângă investiția de bază propusă se vor reabilita prin asfaltare un număr de 15 străzi cu acces direct în spațiile verzi”, a precizat primarul din Câmpulung Moldovenesc, el adăugând că valoarea proiectului este de aproape 22 de milioane de lei. Mihăiță Negură a mai declarat că cel de-al doilea proiect european, „Reabilitare, modernizare și dotare Muzeul Arta Lemnului din Municipiul Câmpulung Moldovenesc, în scopul conservării, protejării și promovării patrimoniului cultural” are o valoare de 12.283.467 lei, și se află în faza de evaluare tehnică la Agenția de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Câmpulung Moldovenesc are proiecte de investiţii de peste şapte milioane de euro pentru anul acesta.
 Vizualizări articol: 2175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Câmpulung Moldovenesc are proiecte de investiţii de peste şapte milioane de euro pentru anul acesta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei