Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2017 - Anul XXII, nr. 69 (6485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Dezbatere

„Fără ură, cu toleranţă”, activităţi educative organizate de Cercul de Informatică de la Palatul Copiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cercul de Informatică de la Palatul Copiilor Suceava a organizat recent, la Şcoala Gimnazială Nr. 10 din municipiul Suceava, o activitate-dezbatere cu tema „Fără ură, cu toleranţă”. Tema abordată cu elevii clasei a III-a C, învăţător Doina Crainiciuc, s-a încadrat în probele concursului „Fără ură, cu toleranţă”, care este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii, în cadrul programelor educaţionale Drepturile Copilului şi Ora de Net, susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale. Concursul a fost lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2017.

În cadrul activităţilor desfăşurate sub îndrumarea profesoarei Ştefania Şoiman, coordonatoarea Cercului de Informatică de la Palatul Copiilor Suceava, şi a elevului Bogdan-Ionuţ Ungureanu (clasa a VII-a), voluntar Salvaţi Copiii Suceava, au fost puse în discuţie posibilele cauze ale situaţiilor de bullying şi cyberbullying, precum şi efectele lor pe termen scurt, mediu şi lung asupra tuturor celor implicaţi. Elevii au aflat ce înseamnă cyberbullying-ul: primirea unor mesaje răutăcioase de la persoane cunoscute sau de la necunoscuţi; primirea unor mesaje ameninţătoare sau jignitoare prin intermediul reţelelor sociale, precum Facebook sau AskFm; trimiterea către alte persoane a unor poze sau clipuri cu tine cu scopul de a te jigni sau a te face să te simţi stânjenit; răspândirea de zvonuri despre tine prin SMS sau aplicaţii de chat precum WhatsApp; furtul parolelor tale pentru a-ţi prelua conturile; crearea unui profil fals cu pozele tale sau postarea de statusuri şi comentarii ca venind din partea ta.

 

„Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume”

Profesoara Ştefania Şoiman susţine că fenomenul „bullying” este mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem. „Se întâmplă pe coridoarele şcolii, în curte, pe străzi şi, din păcate, în sălile de clasă şi cel mai frecvent în mediul online. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume, cu efect asupra adaptării tânărului în societate. Elevii au prezentat posibilele cazuri ale bullying-ului şi cyberbullying-ului întâlnite de ei, soluţii care să stopeze aceste fenomene ce încalcă chiar şi drepturile copilului. Discuţiile elevilor au fost foarte animate, aspecte din viaţa reală au fost surprinse în două videoclipuri, prezentate în cadrul activităţii”, a mai spus profesoara Şoiman. Prin această acţiune, organizatorii au dorit să crească nivelul de informare şi conştientizare cu privire la efectele cyberbullying-ului asupra tuturor celor implicaţi, precum şi modul în care acesta poate fi oprit. Pentru a evita bullying-ul, cel mai important lucru pe care trebuie să îl ţină minte copiii atunci când se află într-o astfel de situaţie este să îşi menţină calmul. Copiii trebuie să reţină faptul că atunci când răspund unui agresor îi dau acestuia satisfacţie. „Transmite-i o singură dată şi clar dorinţa ta de a nu mai comunica cu el şi dacă acesta nu înţelege, ignoră-i mesajele. Poţi bloca foarte uşor mesajele cuiva. Nu în ultimul rând, nu uita să spui cuiva despre ceea ce ţi s-a întâmplat. Indiferent că suni la linia de consiliere Salvaţi Copiii, vorbeşti cu un prieten sau cu părinţii, vei primi o soluţie, un sfat sau o încurajare care îţi pot fi de ajutor”, au fost doar câteva dintre sfaturile utile pe care le-au primit elevii în cadrul acţiunii „Fără ură, cu toleranţă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fără ură, cu toleranţă”, activităţi educative organizate de Cercul de Informatică de la Palatul Copiilor.
 Vizualizări articol: 1732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Fără ură, cu toleranţă”, activităţi educative organizate de Cercul de Informatică de la Palatul Copiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei