Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mar 2017 - Anul XXII, nr. 68 (6484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   24 imagini |   ø fişiere video

Vineri

Marş pentru viaţă organizat la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marşul pentru viaţă 2017, desfăşurat sub genericul „Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!”, desfăşurat vineri, 24 martie, începând cu ora 13,00, în municipiul Fălticeni, a adunat aproximativ 500 de tineri, elevi, profesori, mame cu copii. Marşul a fost organizat de Alianţa “Bucovina pentru viaţă”, Asociaţia ,,Pro-vita Bucovina”, Asociaţia “Părinţi pentru ora de religie”, Asociaţia ,,Bucovina Profundă”, Asociaţia “Sfântul Ioan cel Nou” şi alte ONG-uri şi asociaţii cu profil religios din judeţ în parteneriat cu Protopopiatul Fălticeni şi cu unităţile şcolare din urbea de pe Şomuz.

Participanţii s-au adunat în faţa Catedralei „Învierea Domnului”, unde şi-au pregătit “logistica“ necesară pentru a atrage atenţia opiniei publice că mediul firesc în care se dezvoltă copilul este familia care are la bază părinţii, bărbat şi femeie, dar şi mesajele legate de avort, viaţă, părinţi etc.

După mesajul doctorului Mircea Puşcaş, preşedintele Asociaţiei “Bucovina Profundă”, în care a explicat importanţa participării fălticenenilor la acest marş, preoţii din Protopopiatul Fălticeni, împreună cu părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, au rostit rugăciuni specifice unui astfel de eveniment.

„Potrivit învăţăturii creştine, viaţa este darul lui Dumnezeu faţă de oameni care trebuie preţuit şi protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe nevinovate, care nu se poate apăra. Omul se bucură de viaţă, are dreptul la viaţă, dar şi responsabilitatea de a respecta această viaţă, de a o apăra în orice împrejurare, ştiind că, în existenţa istorică în trup, omul îşi pregăteşte urcarea la Împărăţia lui Dumnezeu”, a precizat preotul protopop Adrian Dulgheriu. 

La evenimentul organizat la Fălticeni au participat elevi şi profesori de la cele trei licee şi patru şcoli gimnaziale, preoţi, psihologi, părinţi, bunici, mame cu copii mici în cărucioare şi fălticenenii care susţin dreptul la viaţă. Marşul a început din Piaţa „Nada Florilor” şi s-a desfăşurat pe traseul: Catedrala “Învierea Domnului” - Aleea Pietonală – Primăria Fălticeni – str. Mihai Eminescu – Spitalul Municipal – str. Nicolae Beldiceanu – Biserica “Sf. Ilie” – str. 2 Grăniceri – Statuia Grănicerului - str. Dogari – Catedrala ,,Învierea Domnului”, iar ploaia torenţială care s-a revărsat pentru câteva minute peste urbea de pe Şomuz, la ora 14,00, a înjumătăţit numărul participanţilor.

Participanţii la marş au purtat pancarte cu mesaj împotriva avortului (“Pentru viaţă=Pentru femeie”, „Mamă, îţi mulţumesc că exist!”, „Spune nu avortului”, „Alege viaţa”, “Avortul ucide România”, „Adevăraţii doctori nu ucid copii”, „Anticoncepţionalele sunt avortive”), au scandat lozinci de susţinere a vieţii, au împărţit trecătorilor pliante informative, iar în faţa Ambulatoriului de Specialitate şi a Spitalului Municipal tinerii au cerut medicilor ginecologi să aibă tăria să afirme că „adevăraţii doctori nu ucid copii”.

Reamintim că Marşul pentru viaţă 2017 va avea loc la Suceava sâmbătă, 25 martie, de la ora 15.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marş pentru viaţă organizat la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 4252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Marş pentru viaţă organizat la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei