Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mar 2017 - Anul XXII, nr. 68 (6484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Liderul ALDE Suceava solicită o comisie parlamentară de anchetă la Compania Naţională a Uraniului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a anunţat în cursul zilei de ieri că intenţionează să solicite constituirea unei comisii parlamentare care să verifice activitatea Companiei Naţionale a Uraniului pe perioada funcţionării fostului Guvern condus de Dacian Cioloş. Alexandru Băişanu a făcut anunţul după ce aproximativ 160 de mineri de la exploatarea de uraniu Crucea – Botuşanu protestează la Bucureşti de câteva zile, solicitând plata salariilor restante de la începutul acestui an. Băişanu a precizat că zilele trecute a discutat cu protestatarii, după care a mers la Ministerul Energiei, unde a discutat atât cu ministrul, cât şi cu secretarii de stat pentru rezolvarea problemelor angajaţilor CNU. Liderul ALDE Suceava a afirmat că în urma discuţiilor de la minister a aflat „cu stupefacţie ceea ce a făcut fostul Guvern condus de Dacian Cioloş în cazul CNU timp de un an, cât a guvernat”.

„Sunt lucruri de nedescris faţă de interesele naţionale. Practic în anul de guvernare Dacian Cioloş a fost rupt contractul dintre CNU şi instituţia care cumpăra minereu de uraniu de la Crucea, iar minerii au ajuns să producă, dar nu mai aveau unde să vândă. Și cred că era vorba şi de o firmă din Canada care trebuia să câştige o viitoare licitaţie pentru a livra uraniul în România”, a declarat Alexandru Băişanu. Preşedintele ALDE Suceava a spus că atât el, în calitatea sa de vicepreşedinte al comisiei de abuzuri din Camera Deputaţilor, cât şi senatorul Ilie Niţă, preşedinte al comisiei pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare din cadrul Senatului, vor cere în Parlamentul României o comisie de analiză a CNU, pentru a se constata dacă cei din conducerea instituţiei au acţionat în interesul acesteia. „Trebuie să vedem dacă directorul CNU, membrii Consiliului de Administraţie şi cei din Guvernul Cioloş şi-au făcut datoria faţă de ţară şi faţă de această companie. Și să vedem dacă fostul Guvern Cioloş a vrut să vândă interesul naţional unei firme din Canada. Este o acuzaţie gravă care ar trebui analizată de instituţiile abilitate, de la DNA şi până la DIICOT. E un atentat la siguranţa naţională care trebuie rezolvat repede”, a subliniat Alexandru Băişanu.

El a arătat că România este singurul stat din Europa care are tot lanţul tehnologic, de la extragerea minereului de uraniu şi până la folosirea acestuia. „Cu toate acestea, un nepatriot s-a gândit să rupă acest lanţ şi să transforme România într-o ţară tributară unei firme din Canada”, a spus preşedintele ALDE Suceava. El a spus că acea comisie parlamentară ar trebui şi să ofere şi soluţiile pentru continuarea activităţii de exploatare a minereului de uraniu de către CNU. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul ALDE Suceava solicită o comisie parlamentară de anchetă la Compania Naţională a Uraniului.
 Vizualizări articol: 1975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liderul ALDE Suceava solicită o comisie parlamentară de anchetă la Compania Naţională a Uraniului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei